Waardering woningsprinklerinstallaties

Het hoofddoel van de publicatie is het creëren van meer duidelijkheid over de rol van woningsprinklerinstallaties binnen brandveiligheid. Het document bevat een overzicht van mogelijke functies en compenserende maatregelen van woningsprinklerinstallaties

 

Publicatie Waardering woningsprinklerinstallaties

In september 2021 is de eerste versie van de publicatie Waardering woningsprinklers verschenen.  Het hoofddoel van de publicatie is het creëren van meer duidelijkheid over de rol van woningsprinklerinstallaties binnen brandveiligheid. De leden van de werkgroep Waardering woningsprinklerinstallaties hebben vanaf najaar 2019 gewerkt aan de publicatie. In februari 2021 is het eerste concept voor verbeteringen voorgelegd aan de markt, waarmee de eerste versie nu een feit is.

 

Het document bevat een overzicht van mogelijke functies en compenserende maatregelen van woningsprinklerinstallaties.
Een ander doel van dit document is het creëren van meer bewustwording bij ontwikkelaars en eigenaren van woningen, wanneer het gaat over het verbeteren van brandveiligheid met woningsprinklers. Men kan zich bewust beperken tot het voldoen aan het wettelijke minimumniveau, maar men kan ook bewust een hoger brandveiligheidsniveau nastreven.
In dit document wordt de term waardering gebruikt om het veiligheidsniveau te duiden en gelijkwaardigheid wanneer het gaat om een alternatieve invulling van een functionele eis uit het Bouwbesluit 2012.

Vragen of suggesties? stuur ons een email. De werkgroep verzameld de ervaringen van de markt met de publicatie, welke ook welkom zijn op:  sprinkler@brandveiligwonen.org.

 

 

https://brandveiligwonen.org/wp-content/uploads/2021/09/Waardering-woningsprinklers-versie-1.0-september-2021.pdf

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Verenigde Woningsprinkler Installateurs VWI

Verenigde Woningsprinkler Installateurs VWI

pa Dahliastraat 5, 1723 XM  Noord-Scharwoude

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.