Waarom hebben wij zo vaak liftstoringen?

Herkenbaar?! De oplossing ligt waarschijnlijk veel voor de hand liggender dan u denkt!

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

Inleiding


Een liftstoring is voor iedereen vervelend, de lift is buiten gebruik én zeker als dit de enige lift in het appartementsgebouw is. In de meeste gevallen moet de onderhoudspartij leverancier ter plaatse komen om de storing aan de lift te verhelpen. 


Gelukkig zijn er ook stappen die u zelf kunt ondernemen om de meest voorkomende storingen aan de lift te voorkomen. Daarnaast kost het u jaarlijks aanzienlijk minder geld, wat ons betreft een fijne bijkomstigheid.  

Liftdeuren

Bij Liftonderhoud Nederland komen wij verschillende liftstoringen tegen. De liftdeuren zijn de meest gevoelige onderdelen van de lift, daarom worden de meeste liftstoringen veroorzaakt door de deuren. 

De meeste liftstoringen aan de deur worden veroorzaakt doordat iemand de liftdeuren openhoudt. Erg sociaal, helaas minder goed voor de werking van de lift.

Ook kan het tegen de liftdeur aanstoten snel een storing aan de lift veroorzaken. Stap daarom pas in en uit de liftcabine als de deuren dan ook volledig geopend zijn.

 

Ook stof en vuil is een grote veroorzaker van liftstoringen. Wanneer vet en vuil in aanraking komen gaat dit aankoeken. Wanneer aangekoekte delen in beweging komen zal dit erg stroef gaan. Dit heeft gevolgen voor de goed werking en de betrouwbaarheid van uw liftinstallatie.

 

 

Klantverhaal

Sinds het begin van 2023 mogen wij het onderhoud aan de liften verzorgen bij VvE Geresstraat in Horst.  

Een week nadat het contract is ingegaan kwam er een storingsmelding binnen. 'De deuren gaan niet meer open'. 

De monteur kwam ter plaatse om de storing aan de deuren nader te inspecteren. Tijdens deze inspectie kwam de monteur er al snel achter dat de oorzaak van de storing zijn oorsprong vindt in de liftschacht. 

De liftinstallaties waren erg vervuild. Er was met name veel stof en vuil tussen de bewegende delen van de deuraandrijving gekomen. 

 

Na de schoonmaakbeurten liepen de liften weer mooi en soepel. Inmiddels zijn we een jaar verder en loopt de lift nog altijd soepel en storingsvrij.

Wij hebben enkele foto’s bijgevoegd om u een idee te geven. Neem vooral een kijkje, wij zijn namelijk erg trots op het eindresultaat.

Heeft u regelmatig storingen aan uw lift en wilt u hier graag van af komen? Neem contact  met ons op en een van onze liftexperts helpen u graag verder.

Neem contact op met ons via de onderstaande contactgegevens

?‎      085 - 301 99 68
?      info@liftonderhoud.nl
?      www.liftonderhoud.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.