Waterlekkage voorkomen met lekdetectie

Een waterlek voorkomen kan vanzelfsprekend niet altijd, maar deze kan wel zo snel mogelijk gedetecteerd en opgespoord worden. Met een slimme watermelder! Ben jij waterschade een stapje voor?

Geplaatst door: Heating Group International

Waterlekkage voorkomen en opsporen met een slimme watermelder

Waterlekken zijn vervelende en daarnaast vaak dure, tijdrovende problemen. Meestal is het verzekeringswerk, maar voorkomen is beter dan genezen. Bij een langdurige lek komen in het slechtste geval ook vocht- en schimmelplekken voor. Waterlekkage opsporen is in principe altijd mogelijk en daarmee weet je waar het probleem zich voordoet. Alleen heeft de waterschade dan al plaatsgevonden en wellicht al voor een langere tijd. Een waterlek voorkomen kan vanzelfsprekend niet altijd, maar deze kan wel zo snel mogelijk gedetecteerd en opgespoord worden. Met een slimme watermelder! Hoe sneller, hoe beter natuurlijk.

Oorzaken waterlekken | Lekkage opsporen apparaat plaatsen

Een waterlek opsporen is niet gemakkelijk en wordt in de meeste gevallen niet eens direct opgemerkt! Voorkom uren of zelfs dagen drogen met speciale apparaten door een melding te krijgen wanneer er een lekkage plaatsvindt. Plaats een watermelder. Het is niet interessant en nodig om bij elke waterleiding of ruimte een unit te plaatsen. Kijk altijd samen met een specialist welke plaatsingen nodig zijn en houd daarbij de volgende richtlijnen en extra aandachtpunten aan:

 • Waterleidingen: Het centrale punt waar het stelsel binnen komt bij het huis of appartement is een optie, maar in de meeste gevallen niet het punt waar een lekkage voorkomt. Veel vaker gebeurd dit bij de vertakkingen verderop in het systeem die ook nog eens moeilijker bereikbaar zijn. Extra goed dus om dan een melding te krijgen
 • Afvoerbuizen: Het meest voorkomende probleem is een ongelukje bij het klussen, maar dat is een probleem die via de bouwmarkt opgelost kan worden. Plaatsing is het belangrijkste bij grotere knooppunten in het systeem
 • Verwarmingssystemen: De meeste lekkages vinden ook hierbij waarschijnlijk plaats door boren in de wand of vloer. Voorkomen kan door een installatie te plaatsen bij de aanvoer- en afvoerleidingen
 • Ruimtes: Kies voor ruimtes waar de kans aanwezig is dat er waterschade kan plaatsvinden, waar water gemakkelijk blijft staan of waar het over het algemeen naartoe loopt. Kelders, berging, garage, etc.
 • Preventie: belangrijke locaties, ruimtes of risicovolle situaties. Bijvoorbeeld het gedeelte van het appartementencomplex, woninggedeelte waar belangrijk en dure apparaten of installaties staan. In sommige gevallen is het vanuit verzekeringsperspectief verplicht om op deze locaties een watermelder te hebben. Bekijk dit samen met een specialist

Handig is om een apparaat voor lekkage opsporen bij installatie/aanleg/bouw van huizen, appartementen en installaties al wordt geplaatst. Achteraf is in sommige gevallen een stuk lastiger, maar nogmaals voorkomen is beter dan genezen en achteraf is dan altijd nog een betere optie.

Waterlek opsporen en wat kost een watermelder

Een waterlek opsporen kan bewust en onbewust. Onbewust kun je de volgende situaties constateren en dan ben je al te laat:

 • Hogere waterverbruik en/of rekening voor het waterverbruik dan normaal
 • Vochtplekken en/of schimmelplekken
 • Ophoping van water. Let op, want in de meeste gevallen komt het water ergens anders uit dan waar de daadwerkelijke lekkage is. Locatie bepalen van de lekkage is daardoor soms lastig

Bewust opsporen is voorkomen van bovenstaande problemen en dat kan door een slimme watermelder te plaatsen. Er zijn verschillende modellen met verschillende prijzen en toepassingen. Bekijk met een expert welke optie het beste is voor welke situatie. Denk aan prijzen vanaf +/- €49,50 tot +/- €145,- Enkele opties:

 • Basis waterniveau melder met extern akoestisch en optisch alarm
 • Een lekkage opsporen apparaat voor zowel waterniveau als waterlekkage detectie
 • De kleinste waterlekkage ook nog eens snel opsporen met een watermelder die instelbaar is op gevoeligheid en waarbij draadbreukcontrole is ingebouwd

Professionele lekdetectie – Voorkomen van waterschade

Kortom: lekkages kunnen dan nog zo klein zijn, er kunnen flinke en dure schades door ontstaan. Direct detecteren met een watermelder en vervolgens repareren bespaart over het algemeen een hoop (financiële) schade door vochtproblemen. Ben jij waterschade een stapje voor?

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.