Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Let op dat er mogelijk na 1 juli 2021 ook voor u iets verandert.

Geplaatst door: BHVNederland Advies B.V.

Nieuwe wet stelt meer eisen aan bestuursleden vereniging/stichting

Bent u bestuurder van een vereniging of stichting? Dan heeft u een aantal verantwoordelijkheden op het gebied van veiligheid. Vanaf 1 juli 2021 geldt voor alle verenigingen/stichtingen een nieuwe wet (WBTR). Deze wet stelt verplichtingen aan besturen en dus ook aan bestuursleden (en toezichthouders).

 

Hoofdelijke aansprakelijkheid

De wet is opgesteld om het bestuur en toezicht van een vereniging/stichting te optimaliseren. De regels in de wet hebben betrekking op taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. Op dat laatste is het volgende van belang: de uitgebreide persoonlijke, hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden als de hieronder genoemde punten niet op orde zijn. Niet voldoen aan de wet kan gevolgen hebben voor bestuursleden persoonlijk. Het kan leiden tot grote financiële problemen. Regel onderstaande zaken dus op tijd en zorg dat u kan aantonen dat de zaken op orde zijn.

 

Verantwoordelijkheden voor Veiligheid

Aan een gezond en veilig bedrijfsklimaat zijn een aantal verantwoordelijkheden gekoppeld. Op het gebied van veiligheid dient u de volgende zaken op orde te hebben:

 

Zijn bovenstaande zaken niet op orde of twijfelt u over het op orde zijn ervan, neem direct contact op! Wij bespreken samen met u geheel vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie om de veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

info@bhvnederland.nl

085 201 47 33

Bedrijvengids Geplaatst door
BHVNederland Advies B.V.

BHVNederland Advies B.V.

Braillelaan 9, 2289 CL  Rijswijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.