Zo voorkomt u liftstoringen

Heeft u een lift in uw appartementencomplex en wilt u storingen aan de lift voorkomen? Liftonderhoud Nederland verteld u wat u zelf kunt doen om liftstoringen en onnodige facturen te voorkomen.

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

Liftstoringen

Een liftstoring is voor iedereen vervelend, de lift is buiten gebruik en zeker als er dit de enige lift in het complex is. In de meeste gevallen moet de onderhoudsleverancier ter plaatse komen om de storing aan de lift te verhelpen. 

Gelukkig zijn er stappen die u zelf kunt ondernemen om de meest voorkomende storingen aan de lift te voorkomen. Daarnaast kost het u jaarlijks aanzienlijk minder geld, wat ons betreft een fijne bijkomstigheid.  

Liftdeuren

De liftdeuren zijn de meest gevoelige onderdelen van de lift. De meeste liftstoringen worden dan ook veroorzaakt door de deuren. 

De liftdeuren openhouden

Het is maandag ochtend, je staat in de lift opweg naar jouw werkplek. Je ziet nog net je favoriete collega het gebouw binnenstormen en besluit de liftdeuren nog even open te houden, zodat jouw collega mee kan met de lift. Een erg sociale gedachte, maar het kan wel storingen veroorzaken. 

Doordat de deuren open blijven staan denkt de lift dat er iets tussen de liftdeuren zit en springt de lift in storing. Deuren open houden voor je collega? Ookal is het nog zo sociaal, in verband met storingen aan de lift raden wij het af. 

Tegen liftdeuren aanstoten

Bent u slecht ter been en heeft u een rolstoel of scootmobiel? Wij raden u aan om extra voorzichtig de liftcabine in- en uit te rijden. Wanneer u met de scootmobiel of rolstoel tegen de liftdeur aanrijdt, kan het zijn dat de liftdeur onzet wordt of krom trekt. Hierdoor lopen de deuren niet meer goed en zal dit verholpen moeten worden. Tevens zorgt dit voor versnelde slijtage en reparatiekosten.  

De dorpel van de liftdeur

Wordt bij uw VvE de centrale hal of algemente ruimte netjes schoongemaakt? Vergeet dan niet de dorpel van de lift. Vaak blijft hier veel stof, zand, plastic etc. in hangen. Door de dorpel van de liftdeuren mee te nemen bij de algemene schoonmaak, verklein je de kans op storingen. 

Gedegen periodiek onderhoud

De beste manier om storingen te vookomen is regelmatig en preventief onderhoud. Door de lift regelmatig te laten onderhouden verkleint u de kans op storingen. Tijdens het onderhoud loopt onze onderhoudsmonteur alle slijtage- en storingsgevoelige onderdelen na en maakt deze, waar nodig schoon of vervangt de versleten onderdelen. 

Onderhoudscontract

Door meer dan 25 jaar ervaring in preventief en gedegen onderhoud weten de monteurs van Liftonderhoud Nederland de storingen op uw lift te minimaliseren. Heeft u toch een storing? Met onze 24/7 alarmcentrale zijn wij u 365 dagen per jaar van dienst. 

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een onderhoudscontract. Wij helpen u graag verder. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.