Zo werkt een Ajax alarmsysteem

Als eigenaar van een appartement wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze goed beschermd is, ook als je zelf van huis bent. Steeds meer huiseigenaren kiezen er dan ook voor om een alarmsysteem aan te schaffen.

Gepubliceerd: 18 juli 2022

Dat is dan ook niet vreemd, gezien een alarmsysteem voor particulieren steeds toegankelijker wordt. Daarbij is het grootste voordeel van huisbeveiliging een gerust en beschermd gevoel, en die zekerheid is voor velen onbetaalbaar. Een Ajax alarmsysteem is een zeer populaire keus als het op huisbeveiliging aankomt. Waarom dit zo is en hoe een Ajax alarmsysteem werkt bespreken we daarom hier

De besturing van een Ajax alarmsysteem

Veel mensen vragen zich af hoe een Ajax alarmsysteem werkt. Alhoewel je dit systeem zelf eenvoudig uit kan breiden met allerlei melders en sensoren, werkt de besturing altijd hetzelfde. Dit gebeurt met een zogeheten Ajax hub. Een Ajax alarmsysteem is namelijk draadloos, en alle losse onderdelen staan in verbinding met deze hub. Dit alarmsysteem maakt overigens gebruik van een eigen ontworpen radio protocol dat Jeweller heet om informatie te versturen. Ook bij een tijdelijke stroomstoring blijft je huis nog goed beschermd. De hub blijft in deze gevallen tot 16 uur doorwerken en laadt zichzelf weer op zodra de stroom weer terug is.

Je smartphone en het Ajax alarmsysteem

Wat naast de centrale besturing met de hub het Ajax alarmsysteem zo bijzonder en handig maakt voor huiseigenaren, is de connectie met de Ajax cloud. Hier kun je je smartphone, tablet of laptop eenvoudig verbinden met het Ajax alarmsysteem. Zo kun je bijvoorbeeld met een IP camera livestreamen wat er thuis gebeurt. Ook kun je zo verschillende pushmeldingen ontvangen. Zo weet je precies wanneer er een bewegingssensor of brandalarm is afgegaan.

Detectoren van een Ajax alarmsysteem

We hadden al eerder benoemd dat je verschillende detectoren aan kunt sluiten op het Ajax alarmsysteem. Dit is dan ook een van de vele voordelen van een draadloos alarmsysteem. De Ajax hub kan met maximaal 100 tot 200 verschillende detectoren in verbinding staan, afhankelijk van het model dat je kiest. Zo hoef je je dus niet snel zorgen te maken dat het systeem overbelast raakt! Daarbij kun je kiezen uit deursensoren en bewegingsdetectoren. Ook kun je voor glasbreukdetectoren, rookdetectoren en overstromingsdetectoren kiezen om het Ajax alarmsysteem uit te breiden.

Alarmen van het Ajax alarmsysteem

Naast verschillende detectoren zijn natuurlijk ook sirenes een onderdeel van het Ajax alarmsysteem. Zo kun je kiezen voor een aparte sirene voor binnenshuis én buitenshuis. Veel mensen denken daarnaast vaak dat een alarmsysteem automatisch verbinding legt met een alarmcentrale. Dit is echter niet waar, vaak wordt dit apart geregeld via een abonnement. Met een Ajax alarmsysteem krijg je zelf eerst de melding via je telefoon binnen. Daarnaast kan je het zo instellen dat ook andere mensen een notificatie krijgen als er bij jou thuis wat gebeurt. Een Ajax alarmsysteem is zo dus een slimme investering voor iedereen met een appartement!

<

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.