Zonnepanelen op het dak: waar let je op?

Voor het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om te weten wat de staat van uw dak is. Benieuwd naar de staat van uw dak? Plan een dakinspectie in!

Geplaatst door: GR8 Roofs B.V.

Zonnepanelen op het dak: waar let je op?

Energietransitie wordt vaak in één adem genoemd met zonnepanelen. Bij het toepassen van zonnepanelen is het van belang dat de dakopbouw hiervoor geschikt is. Risico op het ontstaan van brand, lekkages door drukbelasting en het belopen zijn aspecten die bij het ontwerpen en installeren van zonnepanelen meegenomen dienen te worden. Bij een zorgvuldige planning en uitvoering kunnen de risico's tot een minimum beperkt worden.
Wist u dat sommige verzekeraars eisen stellen aan de dakopbouw en materiaalkeuze van uw dak? Dit kan effect hebben op de keuze van dakopbouw met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen.

Wij bespreken het risico 'ontstaan van brand'.
Overzicht om brandrisico's te minimaliseren bij toepassing van zonnepanelen op het platte dak:
1. Houd rekening met de brandrisico’s bij ontwerp en uitvoering en leg dit vast.
2. Voorkom de brandoorzaak bij zonnepanelen en aansluitingen door te voldoen aan de eisen van o.a. NEN 1010 en scope 12. Slecht aangesloten connectoren zijn veelal de oorzaak van branden bij zonnepanelen. Kies er daarom voor om te werken met gecertificeerde installatiebedrijven en gecertificeerde dakdekkers.
3. Beoordeel de hele dakopbouw op brandbaarheid en branduitbreiding door te kiezen voor een vliegvuurbestendige dakbaan en de gehele dakopbouw op de brandklasse in end-use situatie te beoordelen.
4. Voorkom uitbreiding van brand door compartimentering (o.a. WBDBO).
5. Zorg voor naleving en borging van de bovengenoemde maatregelen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om te weten wat de staat van uw dak is. Benieuwd naar de staat van uw dak? GR8 Roofs biedt door middel van een nauwkeurige dakinspectie volledige transparantie over de staat van uw dak. Na de uitvoering van de dakinspectie ontvangt u een uitgebreide rapportage waarmee u inzicht krijgt op uw onderhoudskosten voor de korte en lange termijn. Wilt u vrijblijvend een dakinspectie inplannen? Dat kan hier: https://gr8roofs.nl/dakscan/

Bedrijvengids Geplaatst door
GR8 Roofs B.V.

GR8 Roofs B.V.

Le Havre 136, 5627SW  Eindhoven

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.