Zorgcentrum gasloos in Den Bosch

Verduurzamen van 83 zorg appartementen die gasloos worden verwarmd met een Triple Solar PVT-systeem

Geplaatst door: Triple Solar

Woningcorporatie Zayaz uit Den Bosch wil via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken willen we mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Zij zetten zich in voor buurten en wijken, om ze veilig en leefbaar te maken en te houden. Bijvoorbeeld door woningen te renoveren en onderhouden. Maar ook door méér woningen bij te bouwen, met oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid. En daar gaat dit project over. Zayaz huisvest als woningcorporatie ruim 30.000 mensen in meer dan 13.000 woningen in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Duurzaam zorgcentrum in Den Bosch

Het complex bestaat uit 83 zelfstandige appartementen en een ‘beschermd wonen-deel’, bestaande uit vier woongroepen met elk een eigen woonkamer en slaapkamer.

Zuiderschans is een gebouw met 2 woonsoorten en een ontmoetingsplein. Een plek waar mensen wonen, werken, verblijven en ontmoeten. Niet alleen de bewoners, maar ook familieleden, mantelzorgers, zorgmedewerkers, wijkbewoners, instanties, verenigingen en leerlingen van onderwijsinstellingen.

De oplossing

Dit innovatieve zorgconcept biedt plek aan 83 sociale huurappartementen voor mensen vanaf 65 jaar – voor wie zorg dus altijd binnen handbereik is – en 44 woningen voor mensen met dementie, verdeeld over diverse groepswoningen.

Zayaz woningcorporatie, ‘s-Hertogenbosch zal de appartementen verhuren en Van Neynsel neemt de zorg voor haar rekening.

Gasloos zorgcentrum

In opdracht van Dura Vermeer hebben we 120 PVT-panelen geplaatst. Het gebouw wordt circulair gebouwd en volledig gasloos uitgevoerd, voorzien van een WKO-installatie en Triple Solar PVT-panelen met extra zonnepanelen. De warmtepomp is van Ecoforest (ecoGEO HP1-25-100kw).

Zayaz woningcorporatie zal de appartementen verhuren en Van Neynsel neemt de zorg voor haar rekening. De Van Delft Groep heeft de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties verzorgt. Een prachtig project waar we weer trots op zijn!

Email info@triplesolar.eu voor meer informatie.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triple Solar

Triple Solar

Programmeurstraat 6 B, 1033 MT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.