3 Redenen om het licht vaker uit te doen

Naar een afspraak vertrekken en het licht in huis aan laten doet bijna niemand, tenzij je het vergeet. Zonde van de energie, slecht voor het milieu. Waarom gebeurt het dan in zoveel gebouwen toch? VvE- en vastgoedbeheerders hebben goede redenen...

Geplaatst door: Pre-Lite

Naar een afspraak vertrekken en het licht in huis aan laten doet bijna niemand, tenzij je het vergeet. Zonde van de energie, slecht voor het milieu. Waarom gebeurt het dan in zoveel gebouwen toch? VvE- en vastgoedbeheerders hebben goede redenen om het licht wat vaker uit te doen.  

Reden 1: Er komen weinig mensen in de algemene ruimtes 

Hoe vaak haalt iemand iets uit de berging? En hoeveel bezoekers en bewoners lopen per dag door de parkeergarage? Het zijn er minder dan je misschien denkt. Het licht moet zeker branden als iemand in de algemene ruimte loopt. Maar in 90% van het gebouw kan de LED-verlichting het grootste deel van de dag uit.  

Reden 2: Het is veiliger   

Veiliger met het licht uit, dat klinkt in eerste instantie vreemd. Steeds meer VvE- en vastgoedbeheerders zien de voordelen van bewegingssensoren. Daarmee ‘volgt’ het licht bezoekers van de algemene ruimte. Voor mensen die gewoon naar hun auto lopen is dit perfect. Voor mensen met kwaad in de zin niet, en dat is precies de bedoeling. Het werkt ontmoedigend en voorkomt vandalisme en diefstal.   

Reden 3: Het verlaagt de energiekosten tot 80%

Slim met licht omgaan levert een fikse besparing op tot wel 80%. Bewegingssensoren of de dimstand van armaturen zijn beide goede opties. Afhankelijk van de situatie en hoeveelheid bezoekers kies je wat bij de ruimte past. Je bespaart zelfs als de verlichting in bepaalde ruimtes continu in dimstand brandt.  

In welke ruimtes kun jij het licht vaker uit laten?  

Wil je advies of twijfel je wat de slimste keuze is: bewegingssensoren of dimmen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend lichtadvies.

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.