Bouwontbijt

Niet minder dan 85 professionals woonden de allereerste editie van het Bouwontbijt bij, dat donderdag 2 oktober plaatsvond bij ’t Ridderhof in Gemert.

Geplaatst door: Perfect Gebouwenbeheer

SUCCESVOLLE AFTRAP BOUWONTBIJT

Niet minder dan 85 professionals woonden de allereerste editie van het Bouwontbijt bij, dat donderdag 2 oktober plaatsvond bij ’t Ridderhof in Gemert. “Ruim boven de verwachting,” stelt initiatiefnemer Wiljan Jansen van het Bouw Advies Instituut. “Het geeft wel aan dat er in de branche volop behoefte bestaat om kennis te delen en samen te werken.”

Jansen kijkt dus terug op een geslaagde editie, die elke eerste donderdag van de even maand een vervolg gaat krijgen. “De bouwsector heeft het nog steeds lastiger, dus moeten de spelers in de branche juist nu elkaar vinden om samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Daar ligt de doelstelling van het Bouwontbijt: hen in een informele en vrijblijvende sfeer bij elkaar brengen, zodat er vanzelf gesprekken op gang komen. Het was een bewuste keuze van ons om in de zaal van ’t Ridderhof niet teveel zitplaatsen te creëren, zodat er veel loop zou ontstaan. Als hieruit nieuwe ideeën worden geboren, als de deelnemers iets voor en zeker mét elkaar kunnen betekenen, als we met zijn allen weer positief durven te denken en kansen zien, dan heeft het Bouwontbijt zijn doel bereikt.”

Via rechtstreeks contact en via sociale media benaderde Wiljan Jansen de diverse professionals in de wijde regio die in de bouwsector zitten of daar op de één of andere manier regelmatig mee in aanraking komen. “Aannemers, zzp’ers, architecten, maar ook notarissen, banken, de gemeente, noem maar op. Ik kreeg ontzettend veel enthousiaste reacties binnen. Wel vroeg een enkeling of er meer mensen uit hetzelfde vakgebied zouden komen. Dat moet echter zeker geen belemmering vormen. Laten we elkaar vooral als collega’s en niet als concurrenten zien. Ieder heeft zijn eigen specialisme en het is bovendien erg nuttig om kennis en ervaring te delen, om eens van een ander te horen waar hij of zij tegenaan loopt.”

Het Bouwontbijt bood een mooie gelegenheid aan enkele ondernemers om hun business in een sessie van vijf minuten te presenteren. Toin Kosters van Toss Design nam na een inleiding door Wiljan Jansen als eerste het woord en toonde aan de hand van een fotoserie wat de Gemertse keukenstudio zoal kan en doet om het leven in huis te veraangenamen. Zelfs het maken van een 3D-visualisatie van het interieur bij de klant thuis behoort tot de mogelijkheden. Namens Symo-Bouw uit Gemert vestigde eigenaar Rob van Schijndel de aandacht op mantelzorgwoningen, die op steeds meer plekken in den lande gerealiseerd worden. De overheid stimuleert dit en heeft daartoe de procedures versoepeld, waarbij ook bepaalde financiële en fiscale voordelen gelden. Via een filmpje illustreerde Van Schijndel dat zo’n prefabwoning in één dag te plaatsen valt, waarna de klant de keus krijgt om deze zelf (deels) af te werken dan wel alles te laten uitvoeren. Symo-Bouw biedt desgewenst een leaseconstructie met een terugkoopgarantie aan. Als derde spreker kwam Frans Jozef Swinkels (FJ Swinkels Advies) aan bod, die zich als toespitst op advies rondom gebouwgebonden installaties, vastgoedinspectie, energie- en klimaatscans en opleidingen.

Namens branchevereniging Bouwend Nederland (met 4500 leden) gaf Arjan Walinga een presentatie. Hij behandelde het onderwerp ‘ketensamenwerking’, de samenwerking tussen partijen die opeenvolgend werken binnen een proces of aan een product. Belangrijke elementen daarbij zijn dat je zaken altijd contractueel vastlegt, dat je alleen kennis deelt op vlakken waar je van een ander afhankelijk bent (en niet alles opengooit) en dat niet iedereen op een gelijk niveau hoeft te staan. Binnen zo’n keten vloeien drie stromen: goederen, geld en informatie. Vroeger bevonden veel disciplines (bijvoorbeeld engineering, plannen, bouwen) zich binnen één bedrijf en liepen er dus contacten tussen afdelingen, tegenwoordig gaat het vaker om separate partijen die dus in een andere verhouding met elkaar moeten samenwerken. Walinga benadrukte dat tussen alle schakels procesverbeteringen kunnen worden gerealiseerd en adviseerde daarbij niet te grote stappen in één keer te nemen. Met al deze verworven ‘bagage’ praatten de vele professionals in de zaal geruime tijd na en gingen vervolgens geïnspireerd aan de slag; dankzij de vroege start konden zij nog het maximale uit de dag halen. 

bron: http://gezien.nl/gemert/ondernemend/succesvolle-aftrap-bouwontbijt#.VECwyRKlbY8.blogger 

Bedrijvengids Geplaatst door
Perfect Gebouwenbeheer

Perfect Gebouwenbeheer

Karbeel 18, 5421 BR  Gemert

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.