Integraal Bouwen

Integraal bouwen staat voor een nieuwe werk (denk)wijze om tot een optimaal ontwerp van een bouwwerk te komen.

Geplaatst door: Perfect Gebouwenbeheer

Integraal Bouwen waarom niet ?

Integraal bouwen staat voor een nieuwe werk (denk)wijze om tot een optimaal ontwerp van een bouwwerk te komen. Deze manier van samenwerken in het bouwproces leidt tot een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig gebruik van het gebouw van woning tot kantoor. De eerste aanzet van een integraal ontwerp is een goede samenwerking vanaf de start van een project tot en met de nazorg tussen alle partijen (opdrachtgever, architect, adviseur, aannemer.....) die bij de verschillende fasen van het ontwerp- en bouwproces betrokken zijn.
Bij het integraal ontwerp kunnen ontwikkelaars het ontwerp op verschillende onderdelen optimaliseren en hierdoor faalkosten in latere fasen voorkomen of verminderen. Faalkosten zijn kosten die worden gemaakt als iets niet goed gaat in de bouw. Bij duurzaam integraal ontwerpen kijken ontwikkelaars niet alleen naar de bouwtechnische kwaliteit. Ook de sociale, de economische en de milieuaspecten van het bouwen en beheren van gebouwen zijn van belang.
Belangrijk is ook dat deze kwaliteitsaspecten in samenhang worden bekeken over alle fasen van een gebouw (ontwerpfase / uitvoeringsfase/ gebruiksfase/ herbestemmingsfase). Binnen het ontwerpproces wegen ontwikkelaars bijvoorbeeld af welke materialen (bijvoorbeeld die weinig onderhoud vragen of die probleemloos gerecycled kunnen worden) en detailleringen zij het beste kunnen toepassen.
Binnen het Bouw Advies Instituut zijn diverse adviseurs aanwezig welke de opdrachtgever in iedere fase van het gebouw kan ondersteunen om gezamenlijk te zorgen voor een intergraal bouwproces.
Bouw Advies Instituut - Perfect Bouwbegeleiding - Wiljan Jansen

Bedrijvengids Geplaatst door
Perfect Gebouwenbeheer

Perfect Gebouwenbeheer

Karbeel 18, 5421 BR  Gemert

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.