Nulmeting

Met een nulmeting leg je de situatie bouwkundig pas echt goed vast!

Geplaatst door: De Huizenarts

Fotografische vastlegging

Gaan de buren verbouwen of worden er infrastructurele werkzaamheden in de nabijheid van uw woning uitgevoerd en verwacht u schade, dan is het zinvol om vooraf een nulmeting te laten uitvoeren. Hiermee is het achteraf eenvoudiger aan te tonen wie de schade heeft veroorzaakt. Het sluit veel discussies uit.

Het is uiteraard belangrijk dat u een fotografische vastlegging laat uitvoeren voor de werkzaamheden gaan starten. Niet te lang voorafgaande aan de start van de werkzaamheden want dan kan door andere invloeden de situatie ook zijn veranderd. Te weten komen wanneer de werkzaamheden precies gaan starten en daarop de vastlegging goed afstemmen is dus van belang. Goed overleg bij planning is dan ook onze inzet.

Nulmetingen worden op basis van ervaring volgens een vast format uitgevoerd. Hierbij wordt een vaste route gelopen door uw woning waarbij de situatie nauwkeurig wordt bekeken en vastgelegd. Belangrijk is dat zo veel als mogelijk 'visueel bereikbaar' oftewel zichtbaar is. Een schade zie je anders immers snel over het hoofd en dat doet afbreuk aan een goede nulmeting. Een goede rapportage van een nulmeting kenmerkt zich volgens ons dan ook door volledigheid, zonder schadeuitsluitingen die niet zijn vastgelegd. Kortgezegd: schade zien = schade fotografisch vastleggen. Hierop komen redelijkerwijze uitzonderingssituaties voor.

DeHuizenarts kan voor u een zorgvuldige bouwkundige opname maken van alle aanwezige en relevante gebreken in en aan uw woning. Het document van deze opname krijgt u digitaal aangeleverd.

DeHuizenarts biedt u deze dienstverlening voor een vaste prijs van € 500,-- (incl. B.T.W.) in heel Nederland, exclusief de eilanden en villatoeslag.

 

Controle-opname

Het uitvoeren van een nulmeting vraagt om een gedegen bouwkundige opname van het interieur en het exterieur van de woning. Met een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bouwmethodieken en bouwgebreken worden alle aanwezige en relevante bouwschades en potentiële risico’s geïnspecteerd en vastgelegd. Zonder goede nulmeting is het vrijwel onmogelijk om een eventuele nieuwe schade te verhalen op de veroorzaker.

Als u na de sloop- en of bouwwerkzaamheden in de omgeving van uw woning het vermoeden heeft dat er daadwerkelijk (meer) schade is ontstaan, kunt u een controle-opname laten uitvoeren. Ook deze kan DeHuizenarts voor u op een deskundige wijze uitvoeren om hiervan een vergelijkingsrapport op te stellen. De kosten hiervan zijn gelijk aan die van de nulmeting.

 

Extra: Meetkundige vastlegging

DeHuizenarts kan tegen extra vergoeding voor u ook een meetkundige vastlegging verzorgen. Hiermee kan middels hoogte- en posistiemeting een vastlegging worden uitgevoerd. In dat geval zijn verplaatsingen bij een herhalingsmeting vast te stellen door brekening. Mocht uw woning geen paalfundering hebben of mocht uw woning er wel een hebben maar deze verkeerd in een matige staat en er zit wat beweging in en u wilt weten hoeveel, meten = weten.

Een meetkundige vastlegging kan worden uitgevoerd ten opzichte van enkele te kiezen vaste punten in de directe omgeving of op basis van GPS en het RD-net.

De meetkundige vastlegging kan in een afzonderlijke rapportage worden weergegeven maar kan ook in de rapportage van de fotografische vastlegging worden opgenomen.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
De Huizenarts

De Huizenarts

Waardsedijk Oost 8, 3417 XJ  Montfoort

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.