Hannoband

Hannoband® is een voegband dat langdurig (grote) bewegingen in de voeg kan opvangen, dit in tegenstelling tot klassieke materialen zoals kit en purschuim.

Geplaatst door: ISMT B.V.

Duurzame afdichting van voegen bespaart energie en bevordert de levensduur van bouwmaterialen.

 

Minder energie verbruiken, niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Vooral in appartementcomplexen die in de vorige eeuw zijn gebouwd, valt er nog veel te winnen. Het duurzaam afdichten van voegen, kieren en naden helpt om een flinke bijdrage te leveren.

Afdichten voegen kozijnen

Bij de montage van kozijnen worden verschillende materialen gebruikt om voegen de dichten, variërend van ouderwets stopverf of mastiek tot siliconenkits en purschuim. Nadeel van deze oplossingen is dat ze door veroudering maar een beperkte levensduur hebben. Na verloop van tijd zal de voeg openstaan waardoor kou en vocht naar binnen kunnen dringen. Gevolg is een tochtige woning en hogere energierekening.

Hannoband® in plaats van purschuim

ISMT biedt een betrouwbare en duurzame oplossing voor permanente luchtdichtheid met het unieke Hannoband®. Hannoband® is een voegband dat langdurig (grote) bewegingen in de voeg kan opvangen, dit in tegenstelling tot klassieke materialen zoals kit en purschuim dat barst of openscheurt.
Het unieke Hannoband®-3E is gemaakt van een speciaal kunststofschuim opgebouwd met membramen. Hannoband®-3E is daardoor op de vochtige zijde dampdichter dan aan de droge zijde. Dit zorgt ervoor, dat vocht uit de voeg wordt weggevoerd. Dit principe werkt in de typische wintersituatie, zoals gedefinieerd, dus binnen dichter dan buiten en ook tijdens de omgekeerde situatie in het zomerseizoen. Gevolg is een droog effect gedurende het hele jaar. Dit in tegenstelling tot een purschuim voegafdichting met open celstructuur. Die geeft vocht ruim baan om door de voeg heen te bewegen, met schimmelvorming als gevolg. Maar ook om in de voeg schade aan te richten.

Test

Zie test, waaruit blijkt dat luchtdoorlaatbaarheid van de voegen bij gebruik van de Hanno producten minimaal is t.o.v. PUR schuim. Daarnaast is het vochtpercentage in de voeg ook vele malen lager bij gebruik van de Hanno producten.

Passiefhuisstudie

 

 

Duurzaam product

Hannoband® is een duurzaam product. Het wordt emissie arm geproduceerd en is voorzien van EMICODE® EC1PLUS certificaat. 

Voegen vervangen? Informeer bij ISMT naar Hannoband®, de oplossing waar u over 10 jaar nog steeds op kunt vertrouwen.

 

Afdichten voegen kozijnen

Hannoband® in plaats van purschuim

Test

Duurzaam product

Hannoband® in plaats van purschuim

Afdichten voegen kozijnen

Test

Duurzaam product

Hannoband® in plaats van purschuim

Bedrijvengids Geplaatst door
ISMT B.V.

ISMT B.V.

Küppersweg 30, 2031 EC  Haarlem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.