Goed schilderwerk

Slechthorend, doof en goed schilderwerk gaat samen, dat bewijst Hans van Hartskamp met zijn schildersbedrijf 'Debesteprijsgarantieschilder.nl'.

Dove schilders voordeel voor de VvE en vastgoed beheerders.

Hans van Hartskamp is slechthorend. Zijn vader was zwaar slechthorend, evenals zijn broer en zijn oom was bijna doof. De communicatie van Hans verraadt niet dat hij slechthorend is. Met zijn gehoorapparaten in verstaat hij het gesprek goed. Zijn vader was stukadoor, met een echte 'werkersmentaliteit'. Een mentaliteit die zoon Hans overnam. Maar dan niet als stukadoor, maar juist als schilder. In 1987 begon hij na het behalen van de gezelopleiding als schilder. Hij werkte vervolgens bij verschillende schilders. Daarna wilde Van Hartskamp zijn horizon verbreden. Dat deed hij met de marketingopleiding Nima A. Hij had gehoopt daarmee zijn brood te verdienen. Zijn leeftijd – destijds 40 jaar – én de crisis waren voor werkgevers echter een brug te ver. Hij keerde daarom twee-en-een-half jaar geleden terug naar het schildersvak; Van Hartskamp begon voor zichzelf. En met heel veel plezier. En de kennis van marketing gebruikt hij nu op allerlei terreinen.

Werken met dove en slechthorende schilders

Zijn bedrijf is op alle fronten vergelijkbaar met een regulier schildersbedrijf. Op één ding na. Er wordt gewerkt met dove c.q slechthorende schilders. Momenteel heeft hij vier dove/slechthorende in dienst en één horende schilder. Hans heeft de dove en slechthorende schilder zelf opgeleid; zijn onderneming is een gediplomeerd en erkend leerbedrijf. Ze werken bij particulieren, VvE’s, gemeentes en vastgoedbedrijven. Van Hartskamp vermoedt dat er in ons land zo’n 70.000 doven en slechthorenden zijn, waarvan zo’n 32.000 geen werk hebben. Het is een vermoeden, want doven en slechthorenden worden bij de UWV niet als aparte categorie geregisterd. 'Het is erg moeilijk om aan werk te kunnen komen. Mijn droom is om in Houten een centrum te realiseren waar dove en slechthorende schilders het vak leren en daarna kunnen werken.'

Voordelen

Er kan gewoon gecommuniceerd worden met de dove schilder. En mocht dat niet lukken dan is er altijd een horende schilder aanwezig. Maar er is geen radio op de werkvloer, geen 06 mobiel, geen geschreeuw naar collega’s en dergelijke. Dat is al het grote voordeel. Maar een dove schilder is constant geconcentreerd aan het werk en wordt niet afgeleid. In 2015 is De Beste Prijs Garantie Schilder genomineerd voor de Nationale Schilders Vakprijs. Een bevestiging van de aanwezige kwaliteit

Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond

Van Hartskamp is tevens functionaris van KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond). 'Een klein deel van de omzet draag ik af, aan de bond. Dit geldt bij omzet van contracten op langer termijn. Daarom zijn wij op zoek naar sociale partners die ons werk kan verlenen voor langere termijn. Benieuwd naar ons werk? Kijk dan nu op onze website.

Bedrijvengids Geplaatst door
De Beste Prijs Garantie Schilder

De Beste Prijs Garantie Schilder

Waijensedijk 29, 3992 LN  Houten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.