Actueel: Brand in parkeergarages

Parkeergarages en bergingen staan bekend om de potentieel gevaarlijke omstandigheden bij brand. Met de toename van elektrische auto's worden deze risico's versterkt. Vlinck is gespecialiseerd in brandbeveiliging. Lees meer over de risico's en oplossingen.

Geplaatst door: Vlinck

‎Onlangs haalde een grote brand in een parkeergarage onder een appartementencomplex het nieuws. Parkeergarages en bergingen staan bekend om de potentieel gevaarlijke omstandigheden bij brand. De aanwezigheid van brandbaar materiaal zoals banden en auto-interieurs, in combinatie met beperkte ventilatie, kan leiden tot snelle branduitbreiding en gevaarlijke rookontwikkeling. 

Door de groeiende populariteit van elektrische auto's komen nieuwe uitdagingen op het gebied van brandveiligheid naar voren. Elektrische voertuigen gebruiken krachtige lithium-ion batterijen die bij brand een aanzienlijk hogere energie-inhoud hebben dan traditionele brandstoffen. Dit kan leiden tot intensere branden en het vrijkomen van gevaarlijke gassen. Daarnaast vereisen elektrische auto's vaak specifieke kennis en technieken voor brandbestrijding, waardoor het belangrijk is om goed voorbereid te zijn op noodsituaties.

Vlinck Beveiligingstechniek enTtoegangstechniek is gespecialiseerd in brandbeveiliging. We vertellen u graag meer over de risico’s en wat u kunt doen om het risico op een brand of schade door brand kunt verkleinen.

Er zijn goede oplossingen beschikbaar om het risico op brand in parkeergarages te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Eén van deze oplossingen is een branddetectiesysteem en een brandalarmsysteem. Daarnaast is het toepassen van listdetectie, een geavanceerde technologie die kleine veranderingen in temperatuur en luchtstromen kan detecteren middels een lange kabel of lint, een belangrijke toevoeging. Door listdetectie te implementeren, kunnen brandhaarden snel worden opgemerkt, waardoor snelle reactie mogelijk is om de verspreiding van brand te beperken en mensen veilig te evacueren. Listdetectie is betrouwbaar en wordt minder beinvloed voor de omgeving waardoor deze oplossing weinig verstoringen heeft.  Vlinck maakt gebruik van de betrouwbare Securition systemen van FireSense.

Om een brand te bestrijden is het ook van belang dat er voldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig zijn zoals brandblussers en sprinklersystemen. Vergeet niet om regelmatig inspecties en onderhoud uit te voeren aan elektrische systemen, brandalarmsystemen, verlichting en ventilatiesystemen.

De vakmensen van Vlinck hebben de juiste kennis over brandpreventie in parkeergarages, inclusief het implementeren van listdetectie. Dankzij de expertise en innovatieve oplossingen kunnen parkeergarage-eigenaren en -beheerders proactief handelen om het risico op een grote brand aanzienlijk te verkleinen.

Ga naar onze website voor meer informatie of bel 0318 254 754.

Vlinck.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Vlinck

Vlinck

Molenstraat 15, 3927 AB  Renswoude

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.