AED merk Defibtech

Het AED merk Defibtech heeft, naast medische apparatuur zoals; mechanische hartmassage, beademingsapparaten en temperatuursystemen ook uitmuntende defibrillatoren. De meest gebuikte AED is de Defibtech Lifeline en de Defibtech Lifeline View.

Geplaatst door: AEDmaster

Het AED merk Defibtech heeft, naast medische apparatuur zoals; mechanische hartmassage, beademingsapparaten en temperatuursystemen ook uitmuntende defibrillatoren. De meest gebuikte AED is de Defibtech Lifeline en de Defibtech Lifeline View. Dit AED merk is zowel geschikt voor een ervaren als minder ervaren AED bediener. Met een ervaren AED bediener bedoelen wij iemand die als hulpverlener werkt zoals een BHV-er. 

Geschiedenis van Defibtech

Defibtech is een Amerikaans bedrijf dat, middels importeurs, over de hele wereld actief is. Ze zijn volledig gespecialiseerd in het maken van AED’s. Doordat er meer dan 375.000 AED’s zijn verkocht, kan er gesteld worden dat ze het meest verkochte merk zijn. Defibtech levert zowel aan de zakelijke markt als de overheid. Dat zegt veel over de betrouwbaarheid. Daarnaast hebben ze tweemaal een designprijs, één keer een exportprijs en een innovatieprijs gewonnen.

Defibtech Lifeline AED

De Defibtech Lifeline wordt niet standaard met kinderelektroden geleverd. Deze kinderelektroden moeten apart worden aangeschaft. Tijdens de reanimatie wordt de hulpverlener ondersteund middels overzichtelijk pictogrammen, die op het apparaat worden weergegeven. Het apparaat heeft slechts twee bedieningsknoppen: De groene ON/OFF (aan/uit) en de rode SCHOK knop. De gesproken aanwijzingen en de zichtbare indicatoren vormen een duidelijke gebruikersinterface. Deze AED zal nóóit zelfstandig een schok afgeven aan de patiënt, maar geeft alleen advies aan de gebruiker.

Defibtech Lifeline View AED

De Defibtech Lifeline View is zowel te verkrijgen als een half- en volautomaat. De Zoll 3 heeft een speciale kind stand. Hierdoor zijn er geen aparte kinderelektroden nodig. De IP waarde is 55. Hierdoor is de defibrillator tegen stof en water bestand. Daarnaast beschikt het over een LCD scherm.

Verschil Lifeline en Lifeline View AED

Het verschil tussen de Defibtech Lifeline en Defibtech Lifeline View zit voornamelijk in het LCD scherm. De View is uitgerust met een LCD scherm, waarmee ondersteuning wordt gegeven tijdens reanimatie. Dus naast stem is er ook beeld. Hierdoor wordt de AED bediener er makkelijker doorheen gesleept.

AED keurmerk en training

Defibtech is, net zoals Philips één van de AED merken die over zowel het FDA al CE keurmerk beschikt. U kunt het beste een AED kopen die over deze beide keurmerken beschikt, want dan weet u zeker dat de kwaliteit is gewaarborgd. Verder adviseren wij altijd een AED cursus te volgen, zodat u bekent raakt met het apparaat. Het is namelijk zeer moeilijk om in een crisissituatie juist te handelen. Dus wanneer het slachtoffer een hartstilstand heeft is het van groot belang dat u rustig blijft en weet wat u moet doen. Train altijd met de AED die u zelf ook heeft. Kiest u ervoor om geen cursus te volgen koop? dan altijd een volautomatische AED.

Welke AED merken beschikken over beide keurmerken?

Zoals eerder gezegd zijn er naast Defibtech nog meer AED merken die over beide keurmerken beschikken. Dat houdt dus in dat deze AED merken net zo betrouwbaar zijn als het eerder genoemde AED merk. Zijn er dan helemaal geen verschillen? Jawel de verschillen zitten voornamelijk in de bediening en de verschillende opties. De AED merken met zowel het FDA- als CE keurmerk zijn; Heartsine, Zoll, Philips, Physio Control en Cardiac science

AED in de buurt?

Heeft u nog geen AED in de buurt neem dan contact met ons op en wij helpen u de buurt hardveiliger te maken. Daarnaast is het verstandig om de AED altijd aan te melden bij HartslagNu. Hiermee helpt u niet alleen u zelf maar ook uw medemens. De enige voorwaarde die gesteld wordt is dat de AED buiten komt te hangen. Wanneer u de AED buiten hangt worden de inzetkosten van de AED altijd vergoed. Dus u wordt er alleen maar beter van.

Bewaaradvies AED

Als laatste is het zeer belangrijk dat u de AED uit de zon houdt en beschermt tegen extreme kou. Daarom raden wij u aan de AED in een geschikte kast te bewaren. Het is een elektrisch apparaat wat kwetsbaar is voor weersinvloeden.

Bedrijvengids Geplaatst door
AEDmaster

AEDmaster

Violenstraat 38, 9712 RJ  Groningen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.