Alles over elektrische vloerverwarming

Wanneer mensen denken aan vloerverwarming gaat de gedachte al snel uit naar een water gedragen verwarming, maar dit is ouderwets! Steeds vaker kiezen mensen voor een elektrische vloerverwarming. Lees hier alle voordelen en nadelen.

Geplaatst door: Etherma Benelux BV

Wat is elektrische vloerverwarming?

De term elektrische vloerverwarming zegt al genoeg, het verwarmt je vloer elektrisch. De verwarming wordt onder de afwerkvloer geplaatst en geeft stralingswarmte af in de ruimte. Net zoals een traditionele vloerverwarming ervaar je een zeer aangenaam gevoel en heb je nooit meer last van koude voeten!

elektrische vloerverwarming

Bij traditionele vloerverwarmingen heb je te maken met warm water wat door leidingen gaat, bij elektrische vloerverwarming is dit natuurlijk anders. Er zijn drie verschillende oplossingen om een vloer elektrisch te verwarmen.

Verwarmingsmatten: Om het kort te beschrijven, zijn dit netten waar de verwarmingskabels in verwerkt zijn. De matten zijn toepasbaar in badkamers en bij verlijmde PVC vloeren. De matten zijn vaak erg dun, zo hebben onze matten een dikte van 2,7mm.

Verwarmingskabels: Wanneer er een elektrische vloerverwarming gewenst wordt in de afwerkvloer, is een verwarmingskabel de oplossing. Deze kabel wordt geplaatst in de afwerkvloer en komt in meerdere lengtes en wattages. Ook in bestaande bouw kan het worden toegepast, dit is mogelijk door middel van frezen.

Verwarmingsfolie: Tot slot heb je de verwarmingsfolie, dit zijn simpel weg verwarmingsmatten die in versterkt aluminiumweefsel verwerkt zijn. Een kenmerk van verwarmingsfolie is dat ze zwevend gelegd worden, dit houdt in dat ze los onder vloerafwerking komen te liggen. Doordat ze een dikte van 1,3mm hebben, is dit geen probleem. Deze oplossing is toepasbaar bij click-PVC en laminaatvloeren.

Voordelen

Elektrische vloerverwarming heeft veel voordelen, om het overzichtelijk te houden benoemen wij de meest relevante voordelen. Wil je meer weten over elektrische vloerverwarming en zijn voordelen klik dan hier

Snel en gemakkelijk geïnstalleerd: Elektrische vloerverwarming heeft meerder voordelen, één van de grootste voordelen is de gemakkelijke montage. Bij een traditionele vloerverwarming moeten leidingen gelegd worden, bij elektrische vloerverwarmingen niet! De matten of folie hoeven alleen uitgerold te worden en je bent klaar om de voerafwerking te plaatsen.

Toepasbaar in elke situatie: Voor elke vloer en elke soort ruimte is er een elektrische oplossing. Het maakt niet uit als je een laminaat vloer hebt of een cementdekvloer, er kan altijd elektrische vloerverwarming in.

Snelle opwarmtijd: Bij traditionele vloerverwarmingen moet het water in de leidingen verwarmd worden wanneer je het aanzet, bij elektrische vloerverwarming begint het meteen met verwarmen. De vloer voelt sneller warm aan en de ruimte warmt ook sneller op.

Onderhoudsvrij: Elektrische vloerverwarming zijn onderhoudsvrij, het is mogelijk om meer dan 30 jaar plezier te hebben van uw vloerverwarming na het plaatsen. Let hier wel op dat de montage goed uitgevoerd moet worden.

Gasloos: Zoals de naam al aangeeft verbruikt elektrische vloerverwarming elektriciteit. Het is één van de oplossing om uw gasverbruik te verminderen. 

Nadelen

  • Hoog verbruik Elektrische vloerverwarming verbruikt natuurlijk geen gas, maar wel elektriciteit. Ondanks het voor veel gemak zorgt is het niet de meest energiezuinige oplossing. Een warmtepomp heeft minder verbruik, maar is vaak wel een grotere investering.
  • Isolatie Zoals bij elke elektrische verwarmingsoplossingen speelt isolatie een grote rol. Wanneer een woning een slechte isolatie heeft is elektrisch verwarmen eigenlijk niet toepasbaar als hoofdverwarming. Er zou dan zoveel gestookt moeten worden dan het niet meer voordelig is om elektrisch te verwarmen.
  • Onbekend bij installateurs Ondanks dit nadeel steeds meer vervaagd is het nog wel het benoemen waard. Niet elke installateur heeft gewerkt met elektrische vloerverwarmingen. Het is snel en gemakkelijk gemonteerd maar je moet wel weten wat je in je handen hebt liggen. We merken dat dit niet heel vaak voorkomt maar het is wel belangrijk om een goede installateur te kiezen voor het plaatsen.

Wil u meer weten over elektrische vloerverwarming of zoekt u advies? Wij kunnen helpen, we hebben meer dan 40 jaar ervaring met elektrisch verwarmen. Voor meer informatie bekijk onze pagina’s over vloerverwarming en voor advies neem contact met ons op.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Etherma Benelux BV

Etherma Benelux BV

Robijnstraat 6, 7554 TB  Hengelo

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.