Balkonrenovatie wooncomplex Zuidland

In opdracht van de woningstichting en het vastgoedonderhoudsbedrijf zijn aan de Burgemeester H. van Geestlaan in Zuidland alle balkons van de bovenste woonlaag gerenoveerd.

Geplaatst door: IKO B.V.

 

De balkons op de overige woonlagen bestaan uit een betonnen constructie en zijn alle in goede staat.

De bovenste woonlaag echter, was geheel voorzien van balkons bestaande uit een houten constructie, balken met daarop aangebracht houten vloerplaten voorzien van glaswolisolatie en een pvc dakbedekking. Met daar bovenop een afwerking van rubberen tegeldragers met draintegels.

Tijdens inspectie van de balkons viel op dat de dakbedekking al meerdere malen gerepareerd was maar nu echt aan vervanging toe bleek te zijn. Ook bleken de balkons niet over voldoende afschot te beschikken. Samen met IKO zorgde Rumitec uit Zwijndrecht voor een volledig advies voor de balkonrenovatie.

Sebastiaan Flipse, projectmanager bij IKO flexia adviseerde om een vloeibare waterdichting toe te passen op de te renoveren balkons. IKO metatech Balcony* werd aanbevolen. Dit is een volledig gevliesd systeem inclusief slijtlaag. De hele begeleiding en samenwerking, van opdracht tot oplevering van de balkons verliep vlekkeloos.

De uitvoering

Na het verwijderen van de bestaande tegels, de PVC dakbedekking en de houten platen werd een nieuwe houten constructie getimmerd. Deze werd voorzien van betonplex platen onder het juiste afschot. Hier bovenop werd het IKO metatech Balcony systeem aangebracht. Afgewerkt met een IKO metatech Finish als instrooilaag. IKO metatech Balcony is een twee-componenten PMMA systeem wat betekent dat het na aangebracht te zijn zeer snel droogt en uithardt; het is een ééndags-systeem. De overlast voor de bewoners van het wooncomplex werd hiermee tot een minimum beperkt.

De expertise van Rumitec in combinatie met het IKO metatech Balcony PMMA systeem heeft er voor gezorgd dat alle balkons op de bovenste woonlaag van het complex weer jarenlang functioneel zijn. Ook tijdens de renovatiewerkzaamheden hielden IKO en Rumitec nauw contact om de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden goed te monitoren.

Een bewoner aan het woord

“Als ik naar buiten kijk lijkt het wel of ik in een nieuwbouwappartement woon! Het ziet er zeer netjes uit en niet onbelangrijk, het is ook zo makkelijk schoon te houden en ik hoef niet meer bang te zijn om uit te glijden op mijn balkon. Tja, ik ben geen 20 meer hè!”

IKO metatech Balcony

Het IKO metatech Balcony systeem is een sneldrogend twee-componenten waterdichtingssysteem op basis van PMMA. Het is hiermee de ideale keuze als sneldrogende vloeibare waterdichting voor elk project, of het nu gaat om balkons, galerijen, dakdetails, volledige daken of parkeerdaken.

Voor meer informatie bezoekt u ikoflexia.com of nl.iko.com.

Kort na de oplevering brak er een grote brand uit in het complex; de bewoners van de bovenste woonlaag zijn tijdelijk ergens anders gehuisvest i.v.m. de werkzaamheden die de brand tot gevolg had.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
IKO B.V.

IKO B.V.

Wielewaalweg 1,, 4791 PD -  Klundert

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.