2BE Lighted lightworks

2BE Lighted lightworks

Rigaweg 2, 9723 TH  Groningen

Over ons

Wie zijn wij

2BE LIGHTED - LightWorks is een onafhankelijk, fullservice lichtadviesbureau, opgericht in 2011 door Cor van Beelen en Rardy Spruijt, lichtarchitecten met samen ruim 55 jaar ervaring. We zijn gevestigd in Groningen,Blaricum, Hoogeveen, Amsterdam en Arnhem en werken landelijk Onze klanten zijn zowel particuliere als professionele opdrachtgevers die behoefte hebben aan lichttechnische ondersteuning. Voor al uw vragen en wensen op het gebied van lichttechniek en verlichting bent u bij ons aan het juiste adres.

Missie & visie

Onze missie

Wij verlichten elke professionele en particuliere ruimte duurzaam

Onze missie en uitdaging is onze opdrachtgever te ontzorgen door middel van een op maat gemaakt, persoonlijk en duurzaam lichtadvies, lichtontwerp, lichtconcept.

Dit doen wij merk onafhankelijk met een breed assortiment aan duurzame ( led) producten maar ontwikkelen ook maatwerk oplossingen.

Wij budgetteren, plannen en begeleiden deze verlichtingsprojecten van klein tot groot,(nieuwbouw en renovatie) binnen de overeengekomen parameters, budget tijd en kwaliteit.

Onze visie

Wij maken advies door kennis en kunde, sfeer en beleving "persoonlijk"

De uitgangspunten waarvoor wij staan in al onze lichtadviezen, lichtontwerpen en concepten.

Kennis - door de jaren heen hebben wij veel kennis en ervaring op gedaan. Wij ontwikkelen ons dagelijks verder in de steeds vernieuwende (led) verlichting, zowel technisch(dat steeds belangrijker wordt) als op gebied van licht.

Kunde - in de vorm van projectbegeleiding/management dragen wij onze kennis en kunde over aan alle betrokken partijen van het project zodat het daadwerkelijke lichtadvies, lichtontwerp of lichtconcept tot in detail gerealiseerd wordt.

Sfeer - wij hebben ruime ervaring in interieur (architectuur), luisteren naar en verdiepen ons in de wens van de opdrachtgever. Het gebruik van de ruimte,interieur/exterieur en de lichtbehoefte vertalen wij naar de juiste "persoonlijke"sfeer.

Beleving - de beleving wordt zichtbaar met het eindresultaat, licht en schaduw in harmonie met het interieur en architectuur.

Onze strategie

Persoonlijk contact, doelmatig en gericht advies, uitgekiende lichtontwerpen en innovatieve techniek dragen naar onze mening bij aan een energiezuinig en duurzame wereld met behoud van uw eigen identiteit.

2BE LIGHTED - LightWorks adviseerd, creëert en ontzorgd de opdrachtgever, geeft aandacht aan de werkplek en woonsituatie en maakt duurzaam licht "persoonlijk".

Wat doen wij

Als lichtarchitecten/lichtadviseurs laten wij graag ons licht schijnen op uw vraagstuk, waarbij we logischerwijs zeer nauw samenwerken met onze opdrachtgever en/of het bouwteam.

Met onze kennis, kunde en langjarige ervaring:

  • ontwerpen wij een verlichtingsplan op maat, met bijzondere aandacht voor functionaliteit, duurzaamheid, sfeer en beleving en met respect voor de architectuur en vormgeving van de ruimte(s);
  • budgetteren, plannen, coördineren en begeleiden we desgewenst uw complete verlichtingsproject (zowel voor particuliere als voor professionele opdrachtgevers);
  • verzorgen wij de projectbegeleiding voor onze opdrachtgever, waarbij wij het bouwteam van aannemer, installateur en/of stukadoor aansturen om ook de technische uitvoering van onze adviezen, het plaatsen en aansluiten van de verlichtingsarmaturen in goede banen te leiden;
  • adviseren wij u altijd duurzame en energiezuinige verlichting en meestal is dat LED-verlichting.
  • analyseren en evalueren wij op locatie op basis van een verlichtingsscan uw bestaande binnen- en/of buitenverlichting en adviseren wij u over noodzakelijke en gewenste verbeteringen;
  • voeren wij referentie- en controlemetingen uit van bestaande verlichtingsinstallaties – onze lichtmetingen – om te toetsen of uw verlichtingsinstallatie voldoet aan de geldende richtlijnen en normen;
  • maken wij lichtberekeningen op basis van geldende wet- en regelgeving (NEN12464-1 en Arbo-technisch);
    Voor particuliere opdrachtgevers realiseren wij de complete binnen- en/of buitenverlichting voor nieuwe en bestaande woningen, appartementen, recreatiewoningen, tuinen, tuinhuizen en boten. Maar u kunt ons uiteraard ook inschakelen voor deelprojecten, bijvoorbeeld alleen voor de woonkamer. Voor ons is elk project een uitdaging!

Onze zakelijke opdrachtgevers zijn net zo gevarieerd als hun branches. We werken vaak intensief samen met architecten, interieurarchitecten, projectinrichters, interieurbouwers en tuinarchitecten. Maar ook met aannemers, installateurs en stukadoors. Door onze schat aan ervaring spreken wij ook hun taal en dat communiceert wel zo handig…

Ook de branches en objecten van onze zakelijke opdrachtgevers zijn zeer divers, waaronder utiliteitsbouw (kantoren, winkels, showrooms, sportaccommodaties, scholen, kinderopvangcentra, zorginstellingen, ziekenhuizen), horeca, industriële ruimtes, logistieke centra, bedrijfshallen, maar bijvoorbeeld ook gemeentehuizen en kerken (die tegenwoordig vaak een andere bestemming krijgen).

Hoe werken wij

Voor onze eerste, uiteraard geheel vrijblijvende kennismaking of intake nemen wij vanzelfsprekend royaal de tijd. Wij zullen heel aandachtig naar u luisteren, maar wij u ook veel vragen stellen om alle informatie die wij nodig hebben aan het licht te brengen. Wij zoeken namelijk altijd naar het verhaal áchter uw vraag en misschien is dat wel onze toegevoegde waarde: wij zetten graag net even dat stapje extra voor u.

Wij zoeken naar antwoorden op vragen over de architectuur van het gebouw, de functies van de verschillende ruimtes, de personen die de ruimtes gebruiken, de stijl van het interieur en het kleurgebruik, de lichtbehoefte in de diverse ruimtes en natuurlijk ook uw budget. Na het intakegesprek kunnen wij gericht voor u aan de slag, uiteraard alleen als de vrijblijvende kennismaking beide partijen goed is bevallen.

Het vervolgtraject delen wij in vijf overzichtelijke fasen in:

Fase 1 bestaat uit het vaststellen van de lichtbehoefte per ruimte, die wij vervolgens vertalen in lichtbronnen per ruimte. In ons advies, in de vorm van een concept-verlichtingsplan, betrekken wij vanzelfsprekend uw eisen en wensen ten aanzien van interieur, kleurstelling en ruimtegebruik. Wij zoeken altijd naar het juiste lijnenspel, passend bij de architectuur en de lichtbehoefte.

In het concept verlichtingsplan geven wij u tevens een impressie van mogelijke geschikte verlichtingsarmaturen met daarbij een globale prijsindicatie. De door ons voorgestelde armaturen, die wij desgewenst ook allemaal kunnen leveren, hebben wij getoetst aan bouwkundige aspecten, uitstraling en door u aangegeven budget.


Fase 2 start met de bespreking van het concept verlichtingsplan en onze globale prijsindicatie. Als u daarmee uit de voeten kunt en u besluit ons de opdracht te gunnen, volgen een voorlopig verlichtingsplan en een passende offerte voor het totale project, inclusief de kostenraming voor het verlichtingsplan en projectbegeleiding.

Fase 3 start met de (eind)bespreking van het voorlopige verlichtingsplan en de uitgewerkte offerte, waarna wij het definitieve verlichtingsplan maken, dat bij uw goedkeuring uitmondt in de formele opdracht als startpunt van onze projectbegeleiding. Dit betekent, dat onze adviezen tijdens de bouw gerealiseerd zullen worden.

Fase 4 noemen wij de leveringsfase: gedurende de projectbegeleiding sturen wij het bouwteam aan, dankzij onze jarenlange ervaring spreken wij ook de taal van de aannemer, de installateur en de stukadoor. Wij nemen met het bouwteam alle ins en outs van onze adviezen door alsook de richtlijnen en voorschriften voor het plaatsen en aansluiten van de armaturen. Uiteraard controleren wij alles nauwgezet en we houden tevens de logistiek en de leveringsdeadlines goed in de gaten, zodat alle verlichtingsarmaturen tijdig op de bouwlocatie zijn en er geen stagnatie optreedt. Alle door ons voorgestelde verlichtingsarmaturen kunnen wij leveren. De kosten van de projectbegeleiding vindt plaats op basis van nacalculatie van de gemaakte uren.

Fase 5 bestaat voornamelijk uit de oplevering van het verlichtingsproject, desgewenst gevolgd door het aanbieden van een service- en onderhoudscontract. Aangezien wij altijd duurzame, energiezuinige verlichting zullen adviseren en aanbieden, vaak in de vorm van LED-verlichting, maken service- en onderhoudscontracten een steeds kleiner deel uit van ons dienstenpakket – en dat vinden wij een goede zaak.
Wij kunnen u dus desgewenst turnkey, oftewel van A tot Z van dienst zijn, maar het is uiteraard ook mogelijk om ons voor deelprojecten in te schakelen. Bij turnkey projecten ontzorgen wij u maximaal door de regie op ons te nemen vanaf de start tot en met de oplevering.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.