Atag Nederland B.V.

Atag Nederland B.V.

Impact 83, 6921 RZ  Duiven

Over ons

ATAG, Pelgrim en ETNA.

Deze merken hebben in de Benelux een hoge naamsbekendheid. De verkoop van keukenapparatuur verloopt via keuken- en elektrovakzaken en via de keukenindustrie. ATAG Nederland telt momenteel 385 medewerkers en is gevestigd in Duiven, vlakbij Arnhem aan de A12.

ATAG Nederland is een zeer innovatief bedrijf
Innovatie; vooral met de door ons ontwikkelde brandertechnologie en de vernieuwende keukenapparatuur. Hierbij lopen we voorop in onze branche. Het continu inspelen op nieuwe ontwikkelingen en het aanbieden van klantgerichte dienstverleningsconcepten zijn kernelementen in de strategie van onze onderneming.

ATAG Nederland, een rijke historie

De drie merken combineren een rijke historie, waarbij innovatie voorop staat. ETNA, ons oudste merk, bestaat zelfs al meer dan 155 jaar! Aardig detail: ETNA begon - net als Pelgrim 95 jaar geleden - met gietijzeren kachels en pannen. Destijds kookten we immers nog op kachels. ATAG werd in 1948 opgericht door de heer A. Tijdink en de heer A. van Goor. De naam ATAG is ontstaan uit de initialen van de beide oprichters. Na enkele maanden trok de heer Van Goor zich terug. De heer Tijdink ging alleen verder. In een schuurtje achter zijn huis werden de eerste 2-vlams gaskomforen geproduceerd.

In het jaar 2000 besloten ETNA, ATAG en Pelgrim de handen ineen te slaan en verder te gaan als ATAG Nederland B.V. Dankzij de verdiende, goede naam van de drie A-merken, het zeer complete productenpalet en het innovatieve dienstenpakket, speelt de organisatie een bijzonder grote rol in de keukenbranche. In thuishaven Duiven (bij Arnhem) werken 375 medewerkers gepassioneerd samen aan een gezamenlijke strategie: innovaties doorvoeren in nieuwe ontwerpen en klantgerichte dienstverlening aanbieden.

ATAG en Gorenje, een goede combinatie van kennis

In 2008 is ATAG samengegaan met het Sloveense bedrijf Gorenje. Gorenje is een grote beursgenoteerde producent van met name groot huishoudelijke producten met het hoofdkantoor in Velenje, Slovenië.
Beide bedrijven vullen elkaar goed aan: ATAG is specialist in gaskookplaten en Gorenje heeft veel specialistische kennis in huis van met name ovens en koelen.

Onze Diensten

ATAG Nederland biedt naast de drie merken ook een scala aan diensten aan retailers in keukenapparatuur. Deze diensten zijn verzameld onder de noemer ATAG Partners.

Het is de missie van ATAG Partners om de keukenbranche gezond te houden door voortdurend met relevante dienstinnovaties te komen. ATAG Partners wil meerwaarde bieden aan de retailer, de keukenindustrie en de consument. ATAG Partners is een serie diensten die retailers op verschillende vlakken ondersteuning geeft.

Naast de diensten van ATAG Partners is er ook ATAG Service op Maat (ATAG SOM). Verhuurders, zoals woningcorporaties, nemen we graag het beheer van inbouwapparatuur uit handen. Daarom hebben we in 2005 speciaal voor hen Service op Maat (SOM) in het leven geroepen. Dankzij dit logistieke systeem - aangestuurd door ons centrale huurderscontactcenter - en ons landelijke netwerk van eigen monteurs kunnen we razendsnel storingen oplossen en 25.000 onderdelen direct uit voorraad leveren. Bovendien meten we continu de klanttevredenheid, zodat we onze service voortdurend kunnen blijven verbeteren.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.