Balm BV

Balm BV

Eendrachtsweg 9, 4131 NS  Vianen

Over ons

Balm van pionier tot specialist

Vanaf 1962 voert Balm betonrenovatie projecten uit. Lang voor het woord “betonrot” in de wereld bekend was, repareerden de medewerkers van Balm al schades aan betonconstructies van zeer uiteenlopende aard.
Over de hele wereld heeft Balm zijn kennis gebracht en werken uitgevoerd.

Projectmatige aanpak

Groot- en kleinschalige projecten; Balm heeft de knowhow in huis om deze vakkundig tot een goed eind te brengen. Naast betonreparaties heeft Balm voor iedere discipline een eigen afdeling met deskundigen, of het nu gaat om het repareren van balkons of het renoveren van flatgebouwen, sluizen, bruggen en viaducten. Het voordeel is dat opdrachtgevers de totale renovatie kunnen uitbesteden onder één garantiepakket.

Nederland staat de komende jaren voor enorme uitdagingen, als het om het versterken van betonconstructies gaat. “Niet alleen onze bruggen, viaducten, tunnels, gemalen en stuwen moeten nodig preventief worden aangepakt, ook het constructief versterken van de balkons en galerijen van flatgebouwen is urgent”, illustreert Kees Vermeulen, directeur van BALM bv. “Voor beide uitdagingen hebben wij unieke oplossingen ontwikkeld, waarbij veiligheid, duurzaamheid, het verlengen van de levensduur en efficiënt onderhoud in de toekomst centraal staan. Bovendien bieden onze oplossingen minimale overlast voor de omgeving.”

BALM bv is gespecialiseerd in het repareren, betonspuiten, injecteren van beton, het repareren van kwaaitaal- en mantavloeren, het versterken van galerij- en balkonvloeren, het aanbrengen van lijmwapening, het versterken van bruggen, viaducten, tunnels, gemalen en stuwen, weg- en waterbouw en kathodische bescherming.

“Sinds onze oprichting in 1962 hebben we de ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd. Zodoende hebben we veel kennis opgebouwd”, vertelt Vermeulen. “Deze kennis heeft aan de basis gelegen van diverse eigen ontwikkelingen voor betonherstel en betononderhoud. Zoals voor het algemeen versterken van bruggen, viaducten, tunnels, gemalen, stuwen en gebouwen.”

Galerij- en balkonvloeren

Een tweede dringende vraag waar BALM op inspeelt, is het constructief versterken van galerij- en balkonvloeren van flatgebouwen. “Wij kennen allemaal de verhalen uit Leeuwarden, waar in 2014 een aantal galerijen zijn ingestort”, vertelt Vermeulen. “Uit diverse onderzoeken die nadien zijn uitgevoerd, blijkt dat de problemen In Leeuwarden niet op zichzelf staan. Overal in ons land blijken balkon- en galerijvloeren niet (meer) aan de wettelijke eisen te voldoen en zijn verstevigende maatregelen nodig. Om hier op een solide, duurzame en (kosten)efficiënte wijze invulling aan te geven, hebben wij een uniek ankersysteem ontwikkeld dat is beproefd en goedgekeurd door diverse externe, onafhankelijke bureaus.

Contact

Balm Uitwendige Wapening
Eendrachtsweg 9
4131 NS Vianen
Tel. 0347 – 374174
info@balmbv.nl
www.balmbv.nl

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.