Brakel Atmos B.V.

Brakel Atmos B.V.

Linie 48, 5405AN  Uden

Over ons

Ruim 40 jaar Europese marktleider

Brakel Atmos is al 40 jaar marktleider op het gebied van daglichttoetreding, brandveiligheid en ventilatie oplossingen. Hierbij bieden we integrale oplossingen voor allerlei gebouwtypen bestaande uit:

 • Daglicht
  glazen daken, lichtstraten, lichtkoepels en gevels
 • Brandveiligheid
  RWA installaties, brandmeldinstallaties, detectie, compartimentering)
 • Ventilatie
  natuurlijke ventilatie, geregelde natuurlijke ventilatie
 • Onderhoud
  RWA- en ventilatiesystemen, brandmeldinstallaties, glasconstructies

Onze visie: licht en lucht voor comfort en veiligheid

Brakel Atmos ziet het als haar taak een belangrijke bijdrage te leveren aan duurzaam bouwen. Wij geloven hierbij sterk in het gebruik van de natuurlijke elementen daglicht en lucht voor het realiseren van functionele en duurzame oplossingen voor een comfortabel en veilig binnenklimaat.

Belang van licht en lucht
Niemand kan buiten helder daglicht en frisse buitenlucht. Daglicht zorgt ervoor dat we ons goed voelen, dat we beter presteren en productiever zijn. Buitenlucht zorgt voor een prettig binnenklimaat en verschaft een efficiënte vluchtweg in geval van brand. Daarom zien we het bij Brakel Atmos als onze taak om licht en lucht op een efficiënte manier in gebouwen te brengen. Zodat mensen - ook binnen - van het goede van buiten kunnen genieten. Wat ze ook doen. Wonen, werken, leren, recreëren of in alle rust beter worden.


De kracht van de natuur als inspiratiebron
De natuur is onze inspiratiebron. Onze oplossingen zijn dan ook gebaseerd op de natuurlijke elementen daglicht en lucht. Elementen die we naar binnen halen, omdat het gezond is. Het is hierbij de kunst om daglicht en buitenlucht op de juiste manier naar binnen te halen. Onze R&D is dan ook continue op zoek naar oplossingen, systemen en producten die nóg slimmer, effectiever en energiezuiniger zijn. Hierbij gaan functionaliteit en duurzaamheid hand in hand.


Samenwerking met marktpartijen
Met het oog hierop werken we intensief samen met kennisinstituten, architecten, aannemers, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Samen creëren we zo plekken waar mensen zich geborgen voelen. Die gezond, comfortabel en veilig zijn. Maar ook mooi zijn om te zien. De schoonheid van een gebouw draagt immers ook bij aan het comfort, de veiligheid en het welzijn van mensen.

Missie: the benefits of nature inside

Brakel Atmos hanteert al sinds jaar en dag de pay-off: the benefits of nature inside. ?Door het beste uit de natuur naar binnen te halen tracht Brakel als onderneming een belangrijke bijdrage te leveren aan het creëren van een (brand)veilig, comfortabel en duurzaam leefklimaat voor gebruikers van allerlei gebouwtypen; van (woon)zorggebouwen, scholen, winkelcentra en stations tot en met parkeergarages en industriële gebouwen.

Kernwaarden:

Open communicatie
Brakel Atmos communiceert op open wijze naar haar relaties. We laten zien wat we doen en we doen wat we afspreken.
Respect en betrokkenheid
Brakel Atmos adviseert en realiseert in nauw overleg met haar relaties maatwerkoplossingen en doet dit op basis van wederzijds respect.
Veiligheid
Veiligheid is de tweede natuur van Brakel Atmos:
- brandveiligheid in leefomgevingen?
- veilig onderhoud aan gebouwgevels en –daken?
- veilig werken
Duurzaam
Het zoeken naar duurzame oplossingen voor gebouwen maar óók energiebewust omgaan met bedrijfsprocessen. Daar streven alle medewerkers dagelijks naar.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.