Buro van Linden

Buro van Linden

Almystraat 14, 5061 PA  Oisterwijk

Over ons

Buro van Linden

Buro van Linden

UW PARTNER IN VRAAGSTUKKEN VOOR VERANDERING EN BEHEER VAN VASTGOED.
BIJ BURO VAN LINDEN GELOVEN WE IN EEN OPEN EN ONGEDWONGEN SAMENWERKING MET EEN ‘HANDS ON’ MENTALITEIT.

 expert gebieden Buro van Linden

Het technisch VvE beheer van Buro van Linden

Heeft uw VvE geen goed overzicht op het te verwachten onderhoud, bent u bang dat u onvoldoende reserveerd of juist te veel?

Met het VvE beheer van Buro van Linden heeft u grip op het gewenste onderhoudsniveau. Goed inzicht op het onderhoud is van groot belang. Zo komt uw VvE niet voor onverwachte kosten te staan.

Met het technisch VvE beheer van Buro van Linden daalt de waarde van uw woongebouw niet als gevolg van een slechte bouwkundige staat. Met de juiste investering kunt u zelf een waarde vermeerdering creëren. Dit door niet alleen in stand te houden en 1 op 1 te vervangen, maar door op het juiste moment duurzaam te vernieuwen waardoor de leefbaarheid van uw woongebouw stijgt.

Buro van Linden kan u bijstaan in het technisch VvE beheer van uw VvE en loopt het gehele onderhoudstraject graag met u door. Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Het technische VvE beheer van Buro van Linden bestaat uit:

  • Het jaarlijks updaten van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
  • Het jaarlijks opstellen van het uitvoeringsplan;
  • Het verzorgen van uitvoeringsbegeleiding;
  • Het analyseren van contracten voor planmatig, correctief en preventief onderhoud.

Het MJOP en het uitvoeringsplan worden in overleg met de voorzitter/bestuurder en of technisch commissie van de VvE opgesteld. Beide plannen worden jaarlijks gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering. De MJOP's van Buro van Linden worden opgesteld in O-prognose.

Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Met het MJOP van Buro van Linden verkrijgt u over een langer periode inzicht in de onderhoudskosten van uw gebouw. Het onderhoudsplan wordt na een bouwkundige inspectie opgesteld. Tijdens de inspectie wordt de conditie en resterende levensduur van bouwkundige- en installatietechnische onderdelen bepaald. Het MJOP is opgebouwd uit verschillende delen. Een technisch deel waarin onderhoudsactiviteiten staan vermeld inclusief aantallen, locatie, kostenkengetallen en jaar van uitvoering. En een managementdeel waarin onderhoudskosten op hoofdgroep zijn geordend met de daarbij horende kapitalisatieberekening.
Heeft u meerdere vastgoedobjecten in uw portefeuille dan maken wij voor een totaaloverzicht van alle onderhoudskosten van alle gebouwen.

Duurzaam Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

In plaats van gewoonweg het onderhoudsplan te volgen, maakt u in een DMOP per gebouwelement of gebouw gebonden installatie een bredere, meer duurzame afweging. Niet alleen op investerings- en onderhoudskosten maar ook op exploitatiekosten. Zo komen bij het maken of actualiseren van DMJOP's alternatieve technieken of producten in beeld die anders buiten beschouwing zouden blijven. Componenten met een zeer slecht energetisch rendement of hoge onderhoudskosten kunt u eerder laten vervangen waardoor u op het langer termijn toch kosten bespaard.

Uitvoeringsplan/ jaarplan

Als het MJOP is opgesteld kan gesproken worden hoe de onderhoudsactiviteiten uitgevoerd gaan worden. Dit wordt vastgelegd in het uitvoeringsplan. Het uitvoeringsplan van Buro van Linden bestaat uit werkbeschrijvingen en werktekeningen van de uit te voeren onderhoudsactiviteiten.

De onderhoudsactiviteiten die voor het komende jaar in de planning staan worden opnieuw geïnspecteerd. Mogelijk kunnen onderhoudsactiviteiten vanuit het MJOP een jaar naar voren of naar achter worden gehaald of tegelijkertijd met andere onderhoudsactiviteiten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als blijkt dat het schilderwerk toch nog een jaar langer mee kan. Of het schilderwerk mogelijk gecombineerd kan worden met het voegen van de metselwerkgevel. Deze bundeling van activiteiten leidt tot een kostenbesparing door bijvoorbeeld efficiënter steigergebruik.

De onderhoudsactiviteiten die worden beschreven in het uitvoeringsplan worden ook weer verwerkt in het MJOP. Op deze manier heeft u altijd volledig inzicht en grip op de onderhoudskosten van uw gebouw.

Uitvoeringsbegeleiding

Met het uitvoeringsplan kunnen offertes voor de uit te voeren onderhoudsactiviteiten worden aangevraagd bij aannemers, dakdekkers en schilders.

Buro van Linden kan deze offerten voor u aanvragen en beoordelen. Daarna staat Buro van Linden u graag bij als bouwbegeleider gedurende de uitvoering van de onderhoudsactiviteiten. Als directievoerder bewaakt Buro van Linden het budget en zien wij er op toe dat de onderhoudswerkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd en opgeleverd.

Contractanalyse

Buro van Linden kan u bijstaan in het selecteren en contracteren van leveranciers voor het groot onderhoud, dagelijks klachtenonderhoud (correctief) en het serviceonderhoud (preventief).

Daarnaast zijn wij van mening dat het contracteren op te behalen prestaties voor een langere periode, leidt tot kwalitatief beter gebouwonderhoud en dus waardebehoud van uw vastgoed. Maar nog meer tot prettigere en duidelijke samenwerkingen met uitvoerende partijen en meer zekerheid op de ex

Klik hier voor een vrijblijvende gesprek:

 Martijn van Linden

Buro van Linden

Martijn van Linden

Leerfabriek KVL

Almystraat 14

5061 PA Oisterwijk

T. 06-28458539

E. Martijn@burovanlinden.nl

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.