De Ventilatiemeester

De Ventilatiemeester

Wethouder Timmermanstraat 7a, 7951 SH  STAPHORST

Over ons

Met onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij de ideale partner. Niet alleen voor woningbouwcorporaties, maar ook voor bouwbedrijven, installatiebedrijven, scholen, Verenigingen van Eigenaren en andere instanties. De Ventilatiemeester is VCA gecertificeerd en kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu staan bij ons hoog in het vaandel.

Reiniging luchtkanalen

Er zijn diverse technieken voor het inwendig reinigen van luchtkanalen. Als basis hanteren wij de conventionele manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van roterende borstels en het onderdrukprincipe, in een bestek vaak omschreven als de vacuüm-borstelmethode. In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn ventilatiesystemen handmatig te reinigen. Wij beheersen de diverse technieken.

Verenigingen

Voor Verenigingen van Eigenaren verrichten wij vele werkzaamheden. Elk ventilatiesysteem heeft periodiek onderhoud nodig om optimaal zijn werk te kunnen blijven doen.

Vervuiling van ventielen, kanalen en ventilatoren leidt tot vermindering van de afzuig capaciteit of zelfs tot een verslechtering van de luchtkwaliteit. Zeker bij de moderne warmte-terugwin-installaties kan het uitblijven van reiniging of een onzorgvuldige afstelling van het systeem leiden tot veel klachten. 

De Ventilatiemeester stelt in samenspraak met u onderhoudscontracten op maat op: van gewone jaarcontracten tot langjarige prestatiegerichte servicecontracten.

Inspecties

De Ventilatiemeester is vakbekwaam als het gaat om het inspecteren van luchtkanalen en ventilatiesystemen. Wij kunnen gebruik maken van een inspectiecamera om het kanaal te inspecteren. Ook verrichten wij luchtmetingen om de capaciteit van het ventilatiesysteem te controleren . De natuurlijke toevoer van lucht wordt gecontroleerd en de ventielen worden nagekeken. Ook de ventilatiemotor en/of luchtbehandelingkast wordt vervolgens deskundig geïnspecteerd.

Heeft u vragen over het functioneren van uw ventilatiesysteem, neem dan contact met ons op en wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om u te adviseren. 

Het onderhoud van het ventilatiesysteem wordt vaak vergeten, omdat het  meestal niet zichtbaar is  dat  het ventilatiesysteem vervuild raakt. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om het onderhoud bij ons onder te brengen. Wij zorgen er dan voor dat uw systeem optimaal functioneert.

De Ventilatiemeester biedt u de mogelijkheid om in samenspraak met u onderhoudscontracten op maat aan te gaan: van gewone jaarcontracten tot langjarige prestatiegerichte servicecontracten. Voor u een zorg minder.

Corporaties

De Ventilatiemeester werkt voor vele zorginstellingen, woningcorporaties en vastgoedbeheerders. We doen projecten van een kinderdagverblijf, maar realiseren ook projecten van een compleet bejaardentehuis. We reinigen en inspecteren ventilatiesystemen zodat er voor de gebruikers en/of bewoners een goed binnenklimaat is. Natuurlijk kunnen wij bij elk project meten of de benodigde afzuigcapaciteit in alle ruimtes ook werkelijk wordt behaald. En we besteden veel aandacht aan het instrueren van bewoners over het juiste gebruik van het ventilatiesysteem.

Als Overheid heeft u de verantwoording voor een goed binnenklimaat in de bebouwen waar dagelijks mensen verblijven. We hebben de ervaring en expertise om dit voor u te regelen, van penitentiaire inrichtingen, klinieken tot gemeentehuis: wij gaan niets uit de weg.

Doordat onze bouw steeds perfecter is geworden en de isolatie normen telkens hoger zijn vastgesteld, is het niet langer zo, dat bedrijfspanden voldoende worden geventileerd. Daardoor is tegenwoordig een goed te controleren mechanisch ventilatiesysteem nodig om voldoende 'vervuilde' binnenlucht af te voeren en tegelijkertijd verse buitenlucht aan te vullen.

Een gezond binnenklimaat is een vereiste als het gaat om de goede gezondheid van de medewerkers, en een lange levensduur van het gebouw.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.