De Jong Dakinspecties

De Jong Dakinspecties

Saturnusstraat 1, 1431 XL  Aalsmeer

Over ons

Dakinspectie

Wanneer u een pand wilt kopen of huren kijkt u natuurlijk naar het aangezicht, hoe zit het in de verf, is het sanitair degelijk. Maar kijkt u ook op het dak ? Want juist een DICHT dak boven uw hoofd is essentieel.

Ook als u al eigenaar of huurder bent kan dakinspectie van groot belang zijn.
Hierbij is belangrijk om te weten dat de eigenaar c.q. verhuurder van een pand verantwoordelijk is voor de constructie van het dak. De huurder daarentegen is verantwoordelijk voor de waterhuishouding zoals het schoonhouden van de afvoeren en de goten.

Door het laten uitvoeren van een dakinspectie door een erkend inspecteur krijgt u inzicht in de kwaliteit van de dakbedekking en de waterhuishouding.
Na verloop van enige jaren vertoont een dak vaak kleine gebreken die op een later tijdstip voor grote problemen kunnen gaan zorgen. Door de dakinspectie tijdig uit te laten voeren wordt u niet onaangenaam verrast en voorkomt u grote problemen en hoge kosten.

De Jong Dakinspectie is een onafhankelijk, erkend bureau voor zowel zakelijke als particuliere eigenaren c.q. verhuurders en huurders.

Een inspectie kan bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Inspecteren van de bestaande situatie m.b.t. de dakbedekking, lichtstraten, looppaden, diverse aansluitingen zoals gevel, wanden en koepels.
  • Adviseren over de te nemen actie wat betreft onderhoud, veiligheids- en noodvoorzieningen (lees ook het onderdeel veiligheid), te vervangen onderdelen, etc.

Van tevoren wordt met u afgesproken welke van de bovenstaande onderdelen u wilt laten uitvoeren.
Na afloop wordt een inspectierapport opgemaakt. In dit rapport worden de geïnspecteerde onderdelen van het dak duidelijk omschreven. Niet alleen de staat van de dakbedekking, maar ook de levensduurverwachting wordt in het rapport opgenomen. Aan het rapport wordt een bijlage met duidelijke foto's toegevoegd.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.