Duco Ventilation & Sun Control

Duco Ventilation & Sun Control

Handelsstraat 19, B-8630  VEURNE

Over ons

Wie is Duco

Duco 'Ventilation & Sun Control' is gestart in 1991 en op vandaag gevestigd in een ultramoderne bedrijfsinfrastructuur van 100.000 m2 (verspreid over twee sites) in Veurne (België), gelegen langs de E40 autosnelweg Oostende-Calais. Duco is op vandaag een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een "natuurlijke" manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen.

Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is de ultieme garantie voor een gezond binnenklimaat. De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco dan ook centraal.

Een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Duco biedt zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling een innovatieve oplossing waarin iedereen zich thuis voelt.

Duco, Home of Oxygen

Duco behaalde reeds verschillende internationale awards op het vlak van innovatie, management en export.

Vanaf het eerste ontwerp tot het afleveren van het product bij de klant, heeft Duco alles in eigen beheer. De directie en de verschillende departementen zetten zich permanent in om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen. Duco biedt dan ook een marktgericht gamma designgeavanceerde systemen aan. Functionele en esthetische oplossingen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Bedrijfsvisie

Duco is op vandaag een toonaangevende producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een natuurlijke manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat creëren.

Woningbouw enerzijds en utiliteitsbouw anderzijds vergen een andere marktbenadering. Daarom werd gekozen om beide ondernemingen, Vero Duco voor de woningbouw en Duco Projects voor de utiliteitsbouw, zelfstandig te laten opereren, specialiseren en groeien.

Innovatie, marketing en kwalitatieve productie als exponenenten
Duco beschouwt communicatie en promotie als essentieel onderdeel van een goede bedrijfswerking. Daarom wordt er continu geïnvesteerd in alle beschikbare middelen die Duco in staat stellen om professionele ondersteuning en doorgedreven communicatie te bewerkstelligen.

Ook een verdere investering in haar eigen R&D afdeling zal in de toekomst nieuwe kansen creëren. De markt is in volle evolutie door de snel veranderende milieu- en energiewetgeving en het is essentieel om steeds als eerste goede energiezuinige oplossingen te ontwikkelen voor de klanten. Duco investeerde ook in een akoestisch labo voor de ontwikkeling van geluiddempende ventilatieroosters. Deze maken natuurlijke ventilatie mogelijk in sterk geluidbelaste omgevingen (station, luchthaven, stadscentrum,…).

De productie is maximaal geautomatiseerd en speelt zich voor 100% binnen het bedrijf af. Een uitgebreide productiehal zorgt ervoor dat alles, van begin tot einde, binnen Duco geproduceerd en gecontroleerd wordt. Dit bevordert de hoge kwaliteit van de afgeleverde goederen.

Meer dan 90% van Duco’s producten wordt geëxporteerd naar 22 andere Europese landen, waarbij Nederland de belangrijkste afnemer is.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.