Valkerij Schrieken

Valkerij Schrieken

Jacob van Heemskerckstraat 82, 1782 XE  Den Helder

Over ons

De overlast

Valkerij Schrieken is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het bestrijden van vogeloverlast met roofvogels. De overlast kan worden veroorzaakt door o.a. kraaien, kauwen, spreeuwen, meeuwen en duiven.

Valkerij Schrieken heeft oplossingen voor de volgende van uw problemen:

  • Geluidsoverlast door meeuwen en kauwen
  • Nestelende kraaien en kauwen
  • Vogelpoep op uw gebouw , auto of de straat
  • Overlast van duiven
  • Overlast van spreeuwen in bomen en stallen
  • Schade aan bloembollen door kraaien en kauwen
  • Schade door gravende konijnen

Valkerij Schrieken bestrijdt de overlast op een natuurvriendelijke methode door roofvogels in te zetten. De bestrijding bestaat voor een groot deel uit het veroorzaken van dreiging bij de vogels: ze zullen een plek waar frequent een roofvogel opduikt als onveilig ervaren en uitwijken naar andere locaties. Deze methode voorkomt tevens nieuw broed waardoor in het voorjaar de overlast drastisch verminderd zal zijn. In het geval van duiven, kraaien en kauwen gaan we een stap verder: we hanteren een methode die bestaat uit een combinatie van vangkooien, lokvogels en roofvogels. Dat deel van de populatie dat zich niet laat verjagen wordt gevangen en afgevoerd. De gevangen duiven worden naar de Koninklijke Nederlandse Postduivenbond gebracht. Deze organisatie draagt er zorg voor dat de eigenaars van de gevangen dieren op de hoogte worden gesteld.

Bij konijnenoverlast worden naast de roofvogels ook fretten ingezet om de konijnen weg te vangen.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.