HeatXL infrarood verwarming

HeatXL infrarood verwarming

Spoorstraat 7, 4702 VV  Roosendaal

Over ons

Infrarood verwarming het nieuwe verwarmen

Of u nu uw woningkamer, slaapkamer of kantoorpand stijlvol, comfortabel en voordelig wilt verwarmen. Infrarood verwarming van HeatXL is de verwarming van de toekomst.

De warmte van infrarood verwarming wordt door de ruimte verspreid door middel van stralingswarmte. Anders dan bij een traditionele verwarming hangt een infraroodpaneel aan de muur, of aan het plafond.

Naar eigen wens kan uw infrarood verwarming opvallend of juist onopvallend van uiterlijk zijn. Naast mat witte uitstraling zijn onze infraroodpanelen ook verkrijgbaar in RAL kleur, met een bedrukking of als spiegel verkrijgbaar. Zo kan een foto of afdruk van uw lievelingsschilderij maar ook een spiegeloppervlak aan uw infrarood verwarming worden toegevoegd.

In combinatie met de unieke verwarmende eigenschappen maakt dit infrarood verwarming bijzonder en de verwarmings methode van de toekomst.

Bespaar op energie én kosten met infraroodverwarming!

Ouderwetse centrale verwarming warmt een ruimte door direct de lucht te verwarmen. Dit gebeurt doormiddel van het verbranden van gas in de cv ketel. Hierdoor wordt water opgewarmd, dit verwarmde water wordt vervolgens via leidingen naar de radiatoren gebracht. De radiatoren worden hiermee verhit en geven hun warmte af aan de lucht.

Op deze manier wordt na verloop van tijd een kamer opgewarmd. Het verwarmen van lucht is door alle verliezen in overdracht van warmte niet alleen inefficiënt, maar ook bijzonder kostbaar. Bij een infraroodverwarming wordt niet de lucht, maar juist de objecten in een ruimte verwarmt.

Dat maakt infrarood verwarming in veel gevallen zuiniger, goedkoper en duurzamer dan traditionele verwarming met c.v. en radiatoren.

Comfortabele warmte, waar én wanneer u dat wilt.

Met infrarood verwarming kunt u kamers eenvoudige afzonderlijk van elkaar verwarmen.

U hoeft niet meer uw gehele huis warm te stoken om een comfortabele temperatuur op uw slaapkamers te hebben. Met een infrarood verwarming ervaart u direct de comfortabele stralingswarmte waar en wanneer u deze nodig heeft.

Een rekenvoorbeeld:

Om een slaapkamer van 25 M² middels luchtverwarming naar 19oC te verwarmen, moet u de gehele kamer verwarmen. U heeft voor deze kamer (25m² x 2,5 m = 62,5m³) een thermisch vermogen van bijna 4,3 Kw nodig.

Wanneer u deze ruimte met infraroodverwarming naar een zelfde temperatuur wilt verwarmen, heeft u daarvoor slechts (25 x 2,5 x 50/3) = 1,04 Kw. nodig

U verbruikt met een infrarood verwarming daardoor 3,5 tot 4 keer minder vermogen in vergelijking met conventionele luchtverwarming.

Infrarood verwarming heeft geen periodiek onderhoud nodig.

Naast een hoge aanschafprijs van een conventioneel c.v. verwarmingssysteem zijn ook de onderhoudskosten hiervan hoog.

HeatXL infrarood panelen zijn onderhoudsvrij en de aanschafkosten zijn ook een stuk lager in vergelijking met een nieuwe c.v. installatie. Met infrarood verwarming kunt u dus direct besparen op uw kosten.

Behoud van de warmte door minder warmteverlies.

Infraroodstraling verwarmt niet alleen uw lichaam, maar ook de objecten in de omgeving (zoals de vloer, de muren en meubels) worden direct opgewarmd.

Wanneer de objecten eenmaal zijn opgewarmd, beginnen deze zelf warmte uit te stralen.

Een slimme thermostaat schakelt vervolgens uw infrarood panelen uit, terwijl de warmte in de kamer behouden blijft.

Wanneer de temperatuur in de kamer onder een vooraf ingestelde temperatuur daalt, worden uw infraroodpanelen weer geactiveerd. Zo houdt u uw woonkamer of kantoor altijd comfortabel warm en kunt u tot wel 40% op uw energierekening besparen!

In combinatie met groene stroom of zonnepanelen.

Het is mogelijk om infrarood verwarming op de opgewekte energie van uw zonnepanelen systeem te laten functioneren. Hierdoor kunt u uw woning of kantoor vrijwel energieneutraal voorzien van warmte.

Heeft u zelf geen zonnepanelen, maar maakt u wel gebruik van ‘groene stroom’? Dan kunt u met HeatXL infrarood verwarming uw woning nóg milieuvriendelijker van warmte voorzien!

De voordelen van infraroodverwarming voor uw gezondheid.

Uw woning met infrarood verwarming verwarmen heeft vele gezondheidsvoordelen ten opzichte van traditionele luchtverwarming. Zo heeft u minder last van circulerend stof en huismijt, blijft de luchtvochtigheid van een kamer op een beter niveau en krijgen vocht en schimmel geen kans op de muren en het plafond.

Ook kent infraroodwarmte dezelfde positieve effecten als zonlicht, waardoor bijvoorbeeld uw bloedsomloop gestimuleerd wordt en spieren en gewrichten beter kunnen herstellen.

Infrarood verwarming en luchtvochtigheid.

Een goede luchtvochtigheid is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Infrarood verwarming biedt hierin diverse voordelen ten opzichte van een conventioneel lucht verwarmingssysteem zoals een CV systeem dat de lucht verwarmt De traditionele vormen van verwarming hebben een negatieve invloed op de luchtvochtigheid.

Doordat infraroodverwarming niet de lucht, maar juist de objecten in een ruimte verwarmd, wordt de luchtvochtigheid niet beïnvloed en creëert u een gezonder leefklimaat.

Infrarood verwarming en schimmel.

Bij traditionele verwarming ligt de temperatuur van de lucht hoger dan die van de objecten zoals; de muur, het plafond en de vloer in de kamer, waardoor er schimmel en dauwpunten ontstaan.

Bij infrarood verwarming worden juist de objecten verwarmd, waardoor deze vrijwel altijd een hogere temperatuur bereiken dan de lucht in de kamer.

Hierdoor krijgt schimmel en vocht géén kans op uw plafonds en muren.

Infrarood verwarming en stof.

Convectiewarmte brengt luchtcirculatie op gang. Bij luchtcirculatie wordt ook stof en huismijt verspreid, waardoor de luchtkwaliteit afneemt.

Met infrarood verwarming wordt niet de lucht verwarmd en is er daardoor ook geen sprake van luchtcirculatie waardoor de luchtkwaliteit in uw kamers verbetert. Dat is met name voor mensen met allergieën of luchtweg problemen zeer plezierig.

Infrarood verwarming is een fraaie verwarming.

Infrarood verwarming van HeatXL zorgt niet alleen voor een comfortabele temperatuur van uw woning, maar ze zien er ook heel mooi uit.

U kiest zelf of uw verwarming volledig op moet gaan in uw interieur of dat u juist een zeer zichtbaar stijlelement aan de wand wilt hangen.

Naast de modellen voor: plafond-, wand-, of vrijstaande montage heeft u bij HeatXL keus uit een grote variatie materialen. Van strakke glaspanelen tot infrarood verwarming met een natuurstenen uiterlijk. 

Door het slanke en compacte formaat van onze infrarood panelen nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze nagenoeg overal geïnstalleerd worden.

HeatXL infrarood verwarming.

HeatXL verzorgt sinds 2008 voor diverse gerenommeerde Europese fabrikanten van infrarood verwarming de exclusieve Benelux distributie. HeatXL begeleidt klanten bij het maken van de juiste keuze van panelen en berekent het benodigde vermogen.                                                                                 

Voor meer informatie bezoekt u onze website: www.heatxl.com of neemt u direct telefonisch contact met ons op 0165-714107

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.