Hommema Nederland

Hommema Nederland

Lage Maat 15, 3961 NT  WIJK BIJ DUURSTEDE

Over ons

Wie zijn wij

Hommema Bliksembeveiliging B.V. en Hommema Kathodische Bescherming B.V. behoren tot een sterke groep ondernemingen, die allen samen zijn ondergebracht in de Madioen Holding met in totaal meer dan 250 medewerkers. Door de spreiding van activiteiten wordt een stabiele bedrijfsontwikkeling gewaarborgd welke resulteert in continuïteit op lange termijn. Dit biedt zowel onze collega’s als ook onze klanten een stuk extra zekerheid. Bovendien kunnen wij hierdoor grote projecten prima aan.


Naast Hommema N.V. in België zijn de volgende bedrijven actief:
Oostendorp Apparatenbouw B.V. houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van drukvaten, kolommen en warmtewisselaars voor met name de (petro-)chemische, offshore en farmaceutische industrie.


Kwakkernaat B.V. is een regionaal opererend elektrotechnisch installatiebedrijf dat zich bezighoudt met totaaloplossingen die bestaan uit: advies, ontwerp, engineering, voorbereiding, uitvoering, inbedrijfstelling, serviceonderhoud en inspecties van alle soorten elektrotechnische installaties binnen de utiliteit.

Wij zijn er niet alleen vandaag voor u, maar ook in de toekomst!

Meer dan 185 jaar Hommema

In het Friese Hijum trad Arjen Roelofs in 1782 in de voetsporen van de Amerikaanse uitvinder Benjamin Franklin, toen hij tijdens onweer elektrische metingen met een vlieger verrichte. Snel daarna ontwierp hij zijn eerste bliksemafleider die hij op het dak van de ouderlijke boerderij plaatste. Zijn neef Roelof Hessels Hommema kwam als 16- jarige bij hem in de leer. Enkele jaren later nam Roelof Hessels het stokje over en richtte in 1825, te Sint Annaparochie het bedrijf Hommema op.


Familiebedrijf
Vervolgens zetelde Hommema vier generaties lang te Wommels. Echter door de toenemende landelijke vraag verhuisde Hommema in 1966 van Friesland naar het centraal gelegen Wijk bij Duurstede. In de jaren erna richtte Hommema verder een dochteronderneming in Kapellen (bij Antwerpen) op, waar zij nog steeds de Belgische markt bedient. Bovendien is Hommema zich gaan specialiseren in Kathodische Bescherming. Tot 1996 is het bedrijf in familiehanden gebleven, inmiddels 6 generaties lang! Sinds 1996 behoort Hommema samen met andere succesvolle ondernemingen tot de Madioen Holding.

Kernwaarden

Hommema staat bekend als een onderneming met een professionele, daadkrachtige en meedenkende instelling. Wij staan voor kernwaarden als: klantgerichtheid, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Klantgerichtheid Klanten waarderen ons om onze zakenkundige en persoonlijke benadering. Flexibiliteit, korte lijnen en duidelijke afspraken onderschrijven dit. Bij elk project hebben wij standaard één aanspreekpunt voor extern advies, één voor interne commerciële afspraken en één voor de uitvoering. Onze ervaren monteurs, inspecteurs en meetechnici zijn gevestigd door het gehele land, zij kennen hun regio en kunnen dus kostenbewust ter plaatse zijn.


Afspraken nakomen is voor ons een gegeven en hierin is onze ambitie uw verwachtingen te overtreffen.


Veiligheid Hommema adviseert in veiligheid! Daarom zijn wij VCA** gecertificeerd, wij werken volgens ISO 9001. Alle monteurs en inspecteurs zijn VCA en gediplomeerd EHBO/AED-er. In het vakgebied Kathodische Bescherming zijn alle technici VCA gecertificeerd, zijn technici gecertificeerd conform EN -15257:2006 en hebben technici de aanwijzing VIAG-VOP:2010. Medewerkers zijn gevestigd door het gehele land, zij kennen hun regio en kunnen dus kostenbewust ter plaatse zijn. Er zijn medewerkers met specifieke veiligheidscertificaten, zoals bijvoorbeeld benodigd voor werkzaamheden langs het spoornetwerk. Ook voldoen we aan NAM gerelateerde veiligheidseisen. Toolbox meetings zijn een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering. Kortom: wij nemen het voortouw op veiligheid en onderstrepen onze voorbeeldfunctie.


Kwaliteit Hommema is ISO 9001 gecertificeerd. De kwaliteit van onze installaties en medewerkers is hoog. Al onze monteurs en inspecteurs zijn TABO en MABO gecertificeerd en al onze meettechnici zijn gecertificeerd conform EN 15257:2006.


Nieuwe monteurs lopen het eerste half jaar altijd met een ervaren collega mee. Daarna volgt een praktisch examen en mogen zij pas zelfstandig aan de slag. Eventueel ingehuurd personeel werkt altijd onder directe leiding van een Hommema monteur. Opleveringsinspecties, opleidingen en ‘training on the job’ houden onze buitendienst scherp en de kwaliteit van onze installaties hoog.


Duurzaamheid Hommema voldoet aan alle wettelijke regelgeving op milieu- en sociaal gebied. Wij ondersteunen verschillende maatschappelijke doelen en wij maken gebruik van zeer duurzame materialen en professionele planningtools om ervoor te zorgen dat onze monteurs zo min mogelijk brandstof verbruiken. Hommema is bovendien vertegenwoordigd in de normcommissie TC81 en in deze hoedanigheid op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van aarding en bliksembeveiliging. Innovatie is binnen Hommema continu een aandachtspunt. Ten slotte willen wij ons in 2012 gaan inzetten om duurzaamheid, MVO en innovatie op een nog hoger plan te krijgen.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.