Informant Software

Informant Software

Kwaklaan 9, 2291 AT  Wateringen

Over ons

Uw Huurbeheer en/of VvE-beheer in één applicatie

Al sinds 1990 zorgen wij ervoor dat honderden bedrijven in de VvE- en huurbeheer markt met Informant over een gebruiksvriendelijke, eenvoudige en betaalbare totaaloplossing beschikken, waarmee ze zichzelf en hun klanten optimaal ondersteunen en voorzien van adequate informatie. Onze software ondersteunt u in de relevante bedrijfsprocessen en zal uw organisatie veel tijdwinst opleveren. Meer beheer doen in minder tijd is het motto!

Of u nu onze VvE beheer software in uw eigen IT omgeving wilt gaan gebruiken of dat u de VvE administraties in de Cloud wilt voeren: wij hebben altijd een passende oplossing voor u.

Met de gebruiksvriendelijke modules Onroerend Goed Beheer en Financiële Administratie heeft u een toegankelijk alles-in-één vastgoedmanagement programma in huis waarmee u in één applicatie zowel uw huurbeheer, uw VvE-management en de volledige boekhouding voert. U kunt eenvoudig het financieel, commercieel en technisch beheer uitvoeren van uw eigen onroerend goed, het vastgoed van derden of voor een veelvoud aan VvE's. U kunt een uitgebreide vastgoedmanagement database vastleggen met onder meer eigenaren, complexen, units, technische details, foto’s, leveranciers, huurders, leden, vergaderingen, contracten en documenten.

Op basis van deze gegevens kunt u op zeer efficiënte wijze onder meer uw prolongaties, automatische incasso's, aanmaningen, (huur)verhogingen, betaalopdrachten en dagafschriften, zelfs voor al uw huurbeheer en VvE-administraties tegelijkertijd, verwerken. Voor zowel uw huurbeheer als VvE beheer administraties kunt u klachten en opdrachten aanmaken en kunt u in één oogopslag de status hiervan zien.

Een kleine greep uit de VvE beheer specifieke functionaliteiten

Het opstellen van het jaarverslag is één druk op de knop en alle werkzaamheden omtrent de jaarlijkse VvE vergaderingen doet u eenvoudig via Informant, inclusief het verzenden van de uitnodigingen per e-mail of per post. U kunt de begroting, de hieruit voortvloeiende VvE-bijdrage berekeningen en de boekingen van de reservefondsen geautomatiseerd laten plaatsvinden. Het bewaken van de vergaderingen en de overdrachten is kinderspel geworden!

Als VvE beheerder voert u de administraties van diverse verenigingen. In Informant kunt u met overkoepelde handelingen al uw verschillende VvE's beheren, waarbij een efficiënte werkwijze voorop staat. Eén handeling voor incasso van al uw verenigingen is daar een voorbeeld van.

Een kleine greep uit de huurbeheer specifieke functionaliteiten

Voor uw eigenaren kunt u, op basis van alle boekingen, de huurafrekeningen eenvoudig laten samenstellen en per e-mail of post versturen en, indien gewenst, inclusief de bijbehorende inkoopfacturen. En als het servicekosten seizoen voorbij is krijgt u de serviceafrekening voor uw huurders met enkele klikken uit het systeem. Er is specifiek voor het huurbeheer voorzien in een veelvoud aan standaard overzichten voor uw eigenaren en u kunt eenvoudig de begroting versus realisatie per pand uit het systeem halen. Standaard is voorzien in het woningwaarderingsysteem en kunt u diverse waarden van de panden vastleggen. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

Volledig geïntegreerde financiële administratie

Met de compleet geïntegreerde Financiële Administratie haalt u een gebruiksvriendelijk en flexibel boekhoudprogramma in huis voor het voeren van één of meerdere boekhoudingen. Deze boekhoudingen zijn volledig geïntegreerd met alle overige modules en u heeft geen andere boekhoudsoftware nodig! Het grote voordeel is de integratie met de overige modules, maar ook de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende boekhoudingen. Hier is te denken aan geautomatiseerde rekening courant verhoudingen, een consolidatie van meerdere boekhoudingen en de BTW-aangifte. In combinatie met de overige softwareoplossingen ontstaat een ideale vastgoedmanagement totaaloplossing voor uw VvE administratie of huur beheer waarbij koppelingen en aansluitcontroles tot het verleden behoren!

Enkele andere functionaliteiten waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld: het grootboek, de balans en resultatenrekening, een debiteuren en crediteuren subadministratie, digitale postbussen voor de inkoopfacturen en de autorisatie hiervan, betaling via PAIN-bestanden, inlezen dagafschriften (MT940), vaste journaalposten en andere functionaliteiten.

Door de complete integratie werkt een boeking in de financiële administratie direct al uw vastgoed overzichten bij.

Laat u tijdens een demonstratie bij u op locatie verder voorlichten over alle mogelijkheden.

Informant in de Cloud of op uw eigen server?

Overal ter wereld kunt u met Informant werken! Voor een vast bedrag per maand weet u zeker dat uw Informant omgeving altijd beschikbaar is in een beveiligde private Cloud omgeving en hoeft u geen grote investeringen te doen in hardware.

Met uw laptop, PC, Mac, tablet, e.d. kunt u met Informant werken, platform onafhankelijk. Een van de belangrijkste aspecten van deze oplossing is dat u altijd werkt in uw eigen Private Cloud omgeving, powered by Micros.

Enkele zeer belangrijke aspecten van deze Informant Cloud omgeving zijn onder andere:

  • Het betreft een Private Cloud omgeving, zodat u altijd de enige bent die bij uw eigen data kan in uw eigen beveiligde omgeving!
  • Datacenter waar uw Informant Cloud omgeving gehost wordt bevindt zich in Nederland en is tevens binnen Nederland gespiegeld.
  • De host partij Micros is ISO27001 gecertificeerd en voldoet hiermee aan alle standaarden, zodat u zeker weet dat uw Private Cloud omgeving in veilige handen is.
  • De Informant helpdesk is altijd uw aanspreekpunt en waar nodig zullen zij vragen van technische aard voor u doorzetten en oplossen.
  • Geen aparte webbased variant van Informant met beperkte functionaliteiten, maar een volledige Informant versie met alle gebruiksgemakken van de applicatie alsof hij op uw computer of tablet staat. Snel relaties op kunnen zoeken met sneltoetsen is hier een voorbeeld van.

Heeft u al een ‘eigen’ server in de Cloud draaien, ook dan is het mogelijk dat Informant hierop wordt geïnstalleerd. Samen met al uw overige applicaties is dan Informant altijd en overal beschikbaar. U kunt dit alles zelf regelen met uw eigen IT-partner. Mochten wij u daarmee kunnen helpen, dan hebben wij ook partijen die gespecialiseerd zijn in het bieden van een oplossing voor het werken in de Cloud en zij kunnen u voorzien van een advies, geheel op maat voor uw organisatie. Zeker als u meer applicaties dan enkel Informant wilt gaan gebruiken in één omgeving. Op de partner pagina treft u onze partners aan.

Uiteraard kan Informant ook in uw eigen lokale IT omgeving geïnstalleerd worden!

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.