KSN Keuring Service Nederland

KSN Keuring Service Nederland

Beilerstraat 15, 7933 TS  Pesse

Over ons

Keuring Service Nederland BV

In het Arbobesluit staat dat het periodiek keuren van uw elektrische installatie verplicht is. 

Keuring Service Nederland kan u, als onafhankelijk en landelijk opererend inspectiebedrijf, deze terugkerende verplichting volledig uit handen nemen. Hierbij passen we de erkenningsregeling VIER toe welke ontwikkeld is om de risico’s en schade die samenhangen met elektrotechnische installaties en elektrische arbeidsmiddelen in het midden- en kleinbedrijf te beperken.

Wij verrichten keuringen voor verschillende, grote verzekeringsmaatschappijen waaronder; Univé, ASR, Delta Lloyd en Interpolis  

Naast het verzorgen van een NEN 3140 of een NEN 1010 keuring is het ook mogelijk om een Elektra Brandveiligheid Check te laten uitvoeren. Tijdens deze keuring worden de mogelijke risico's geinventariseerd die onveilige situaties kunnen opleveren door de elektrische installatie in relatie tot brandveiligheid voor mens, dier en bedrijfscontinuiteit. 

De inspectie wordt uitgevoerd op de installatie die vast in het gebouw is geïnstalleerd. Hieronder vallen geen vast opgestelde machines, deze worden tot en met de hoofdschakelaar geïnspecteerd.

Wat is een Elektra Inspectie

Aanpak
De Elektra Inspectie richt zich op die onderdelen van uw installatie die de grootste risico’s op brand of elektrocutie vormen.

N.B.: Elk bedrijf is bij wet verplicht te zorgen voor een veilige elektrische werkomgeving . Dit kan regelmatig worden getoetst met een inspectie conform de NEN 3140. Deze is veel uitgebreider en kostbaarder dan de Agro Elektra Inspectie. De Agro Elektra Inspectie richt zich alleen op het voorkomen van de grootste risico’s op brand of letsel en voldoet dus niet aan de wettelijke eisen.

Resultaat
U ontvangt een heldere rapportage met aanbevelingen voor verbetering van de installatie. Met het onderzoek voldoet u aan de voorwaarden in de brandverzekering van verschillende verzekeraars .

Visuele inspectie
Beslaat het visueel beoordelen van de installatie op bijvoorbeeld: corrosie, aanrakingsgevaar en ontbrandingsmogelijkheden.

Meting en beproeving
Bij meting en beproeving wordt de installatie inwendig onderzocht op onder andere
slijtage, functioneren van veiligheden, mogelijke overbelasting en installatiefouten.

Thermografisch onderzoek
Met behulp van infrarood temperatuurmetingen, bij normaal bedrijf, kunnen wij te hoge temperaturen in de installatieverdelers signaleren die brand kunnen veroorzaken

Inspectie resultaten
Nadat de inspectie door ons is uitgevoerd krijgt u een gedetailleerde rapportage. Hiermee zijn uw voordelen:
• Inzicht in de staat van onderhoud van uw installatie
• Leidraad voor het uitvoeren van maatregelen op uw installatie
• Aantoonbare verantwoordelijkheid richting;personeel, derden, verzekeraars en toezichthouders.

Uw voordelen
• Eventuele gebreken worden tijdig gesignaleerd
• Betrouwbaarheid van de installatie vergroten
• Installatie conditie zichtbaar maken
• Leveren van feitelijke gegevens over de betrouwbaarheid van de installatie
• Input voor een onderhoudsplan.
• Onafhankelijk en objectief oordeel over de installatie.

Doordat wij onze wijze van inspecteren en rapporteren hebben afgestemd zijn wij benoemd als inspectiebedrijf welke voor verzekerden van verschillende verzekeraars de Elektra Inspectie mag uitvoeren.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.