Meilof Riks bv

Meilof Riks bv

De Zwaaikom 23, 9641 KW  Veendam

Over ons

OVER MEILOF RIKS BV

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige aluminium bouwproducten. De bouwproducten van aluminium lenen zich uitstekend voor een strakke en moderne uitstraling, maar passen ook bij gebouwen met een authentiek karakter. Als ervaren en vertrouwde partner in de bouw levert Meilof Riks bv aan woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en zorginstellingen. Optimale service, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel van het bedrijf.

HISTORIE

In 1992 is Meilof Riks begonnen met het bedrijf Handelsonderneming Meilof Riks in Vlagtwedde. Riks werkte vanuit zijn woonhuis en zijn hoofdactiviteit bestond uit het op locatie uitdraaien en monteren van naadloze aluminium dakgoten tot een lengte van veertig meter. Al snel werd er naar een groter onderkomen gezocht vanwege de grote vraag naar zijn product en het uitbreiden van de werkzaamheden. In Onstwedde werd een bedrijfspand gevonden waar meer ruimte was voor het groeiend aantal personeelsleden, wagenpark en voorraden.


Na zes jaar werd ook het bedrijfspand in Onstwedde te klein en is het bedrijf verhuisd naar Veendam waar het nu nog steeds is gevestigd. Het bedrijf heeft inmiddels ongeveer 150 medewerkers in dienst.


Uitbreiding aluminium productaanbod


De activiteiten van Meilof Riks bv hebben zich in de loop der jaren verder uitgebreid. Naast dakgoten bestaat het assortiment inmiddels uit luifels, kaders, boeibekleding, dakranden, gevelbanden, windveren, gevelpanelen, zetwerk, dakkapelbekleding, carports, hemelwaterafvoeren, felssystemen en combinaties van deze producten. Nog steeds wordt er op locatie geproduceerd, maar het overgrote deel van de productie vindt tegenwoordig plaats in de productiehal in Veendam. Deze prefab producten worden vervolgens door eigen medewerkers met eigen transport naar het project vervoerd en gemonteerd. De aluminium bouwproducten worden ontwikkeld en geproduceerd in overleg met woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, overheidsinstellingen en architecten.

KWALITEIT

De VASCO en ALUVORM aluminium bouwproducten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Onze zorgvuldige werkwijze en ISO- en VCA-certificering garanderen de hoogste kwaliteit. De kracht van onze aluminium bouwproducten komt voort uit de legering. De AA 3105 H44/AIMG3 H42 legering combineert grote mechanische sterkte met hoge corrosiebestendigheid. De aluminium bouwproducten zijn bovendien voorzien van een krasvaste kleurcoating.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE PRODUCTEN

De aluminium bouwproducten van Meilof Riks bv zijn erkend en voldoen aan alle vereiste milieuwetten. Het bedrijf wil niet alleen voor nu een solide product neerzetten, maar denken ook aan de lange termijn. Aluminium is onbeperkt recyclebaar. Bovendien is formeel door de Dienst Waterbeheer en Riolering vastgesteld dat van de producten van Meilof Riks bv de afspoeling van aluminiumdeeltjes in het oppervlaktewater verwaarloosbaar is.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.