Metaglas B.V.

Metaglas B.V.

Het Eek 5, 4004LM  Tiel

Over ons

METAGLAS: SPECIALIST IN GLAS EN METAAL

Innovatieve oplossingen
Metaglas is al 40 jaar toonaangevend op het gebied van slanke en innovatieve gevelelementen en interieur-oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Daglicht is namelijk onmisbaar voor de gezondheid en productiviteit van mensen en essentieel voor het creëren van een prettig binnenklimaat. Onze ramen, deuren en glasconstructies worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen en als het kan laten we deze profielen helemaal weg. Hierdoor bieden de producten van Metaglas ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval. In ieder project.

Custom Made & Engineering
Alle producten van Metaglas zijn volledig maatwerk. Samen met architecten, bouwbedrijven en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Geen beperkingen meer, want vrijwel alles is mogelijk. Wij gaan verder waar anderen stoppen. Dat is ons motto. Ieder product wordt gemaakt op basis van uw specifieke wensen en eisen. Onze kracht zit in het vinden van de juiste oplossing voor uw project. Doordat wij al onze producten zelf ontwikkelen, produceren en monteren op de bouw, kunt u in een vroeg stadium al een beroep doen op de kennis van onze ervaren adviseurs en engineers. Zij denken graag met u mee voor de beste uitwerking van uw idee.

Onze historie
Metaglas werd in 1975 opgericht en is van oorsprong een familiebedrijf. Oprichter Piet Groenendaal werkte in die tijd bij een grote glasfabrikant, waar hij kansen in de markt zag voor het maken van complete glas-metaal constructies; hardglazen klepramen en glazen deuren compleet met beslag en scharnieren. Groenendaal besloot de uitdaging aan te gaan en voor zichzelf te beginnen. In die jaren diende ook een mondiale oliecrisis zich aan, waardoor energiebesparing voor het eerst een belangrijk onderwerp werd. Groenendaal sprong hierop in door het ontwikkelen van geïsoleerde hardglazen ramen, de eerste stappen richting het huidige succes van Metaglas.

Heske Groenendaal en Waldo Duin namen het bedrijf in 1999 over. Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid, momenteel werken er ca. 100 medewerkers. Als glas- en metaalspecialist zijn wij ons naast de verdere ontwikkeling van aluminium ramen en deuren gaan toeleggen op de engineering, productie en montage van o.a. hardglazen puien en deuren, balkonbeglazing, achterzetramen en custom made glasconstructies. Hiermee biedt Metaglas een zeer breed assortiment voor nieuwbouw en renovatie in woningbouw, utiliteitsbouw, scheepvaart en infra.

Financieel betrouwbaar

Onlangs heeft Metaglas wederom het officiële Graydon certificaat ontvangen. Dit certificaat toont aan dat Metaglas een financieel gezonde organisatie is waarmee relaties verantwoord zaken kunnen doen. Metaglas behoort hiermee tot de selecte groep ondernemingen die dit certificaat ontvangt.De economie en bouwwereld bevinden zich momenteel in zwaar weer, waardoor relaties en opdrachtgevers steeds meer waarde hechten aan het samenwerken met gezonde bedrijven en het beperken van (financiële) risico's. Wij zijn daarom bijzonder blij met de toekenning van het certificaat dat bevestigt dat Metaglas een solide en financieel betrouwbare partner is.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.