ROMA Benelux BV

ROMA Benelux BV

Campagneweg 9, 4761 RM  ZEVENBERGEN

Over ons

zonwering experts

De kunst van zonwering is om een raam, deur, schuifpui of een heel terras op een sfeervolle en volledige wijze te beschermen tegen de zon. Doordat de zon om het object heen draait en hierdoor het ‘zon weren’ bemoeilijkt wordt, is dat helaas niet altijd mogelijk, tenzij u een screen zonwering of rolluik voor het raam heeft. Als u zou kiezen voor een markies, uitvalscherm of een knikarmscherm zal dit echter minder functioneel zijn.

Op het moment dat er bij u een dergelijk zonweringprobleem voorkomt, zou u eigenlijk altijd in eerste instantie een adviseur of specialist de situatie van het probleem moeten laten bekijken. Zij kunnen u voorzien van de juiste opmetingen en advies geven voor een perfect eindresultaat.

ADVIES OVER ZONWERING
showroom RomaOm u een zo goed mogelijk beeld te geven en te informeren over de verschillende toepassingen van zonweringen, raden we u ook zeker aan een bezoek te brengen aan een showroom van een dealer bij u in de buurt. In de showroom kunt u optimaal geadviseerd worden door de verkoper, daarbij helpen het zien en voelen van de zonweringsystemen u te komen tot een zo goed mogelijk eindresultaat.

Bijna al onze specialisten hebben de mogelijkheid voor een showroombezoek. Wanneer u de gelegenheid heeft om een bezoek te brengen aan een showroom, zullen wij u dat zeker aanraden!

DE MONTAGE VAN ZONWERING
montage zonweringElk zonweringsysteem heeft een specifieke montage nodig. Het muurwerk en de hoogte van de muur moeten hierbij een bepaalde hoogte en kwaliteit hebben. Een nadeel is, dat Nederlandse muren over het algemeen geen steunmuren zijn. Hierdoor zijn ze minder stabiel en moeten bij de montage in principe de bovenste 3 steenlagen met rust gelaten worden. Indien er toch een zonwering gemonteerd moet worden zijn daarvoor de volgende opties mogelijk:


Verlengde consoles; dit is een oplossing voor een eenvoudig knikarmsysteem, een zogenaamd tweebuizen-systeem.

Ankers; dit is een andere mogelijkheid om mee te werken naar het binnenblad of de verdiepingsvloer van de woning, deze zijn over het algemeen van beton.
Voor het monteren van zonweringen, screens, rolluiken en alle andere systemen is vakwerk vereist en dat dient door gespecialiseerde monteurs te worden uitgevoerd. Alle bedrijven die deel uitmaken van Zonwering.nl zijn gespecialiseerd in het monteren van deze producten. Roma Benelux B.V. heeft een netwerk van vak-bedrijven verspreid over de hele Benelux, zij zijn allen in staat om elk zonwering zo nauwkeurig mogelijk probleem op te lossen.

DE BESTE DEAL VOOR UW ZONWERING
Zonwering dealVia Zonwering.nl is het mogelijk om, afhankelijk van waar u woont, een offerte aan te vragen. Dit biedt u verschillende voordelen doordat een bedrijf uit de regio vaak meer begaan is met de eindklant dan een bedrijf op (verdere) afstand. Dit heeft alles te maken met het feit dat een klant uit de omgeving bij tevredenheid zal zorgen voor positieve reclame. Bovendien heeft ook de afstand een positieve invloed op de kosten van service na de garantietijd. Bij een verre afstand zullen deze kosten namelijk vele malen hoger liggen.

Wanneer u een offerte aanvraag naar ons verstuurd zullen wij deze doorverwijzen naar onze specialist bij u in de regio. Deze zal z.s.m. contact met u opnemen om vervolgens uw aanvraag in behandeling te nemen.

ZONWERING IS VEEL MEER DAN ZON WEREN
ZONWERING IS ZEKER NIET MEER HET VERKLEURDE ORANJE ZONNESCHERMPJE, DAT BIJ EEN WARME ZOMER NOG SNEL GEKOCHT WERD EN OPGEHANGEN. DE ZONWERING VAN VANDAAG BIEDT NAAST ESTHETISCHE EIGENSCHAPPEN AAN EEN GEBOUW OOK ZEER VEEL FUNCTIONELE TOEGEVOEGDE WAARDE.
Zonwering regelt de optimale inzet van zonlicht en beperking van lichtinval en zorgt voor verlaging van stookkosten en beperking van het gebruik van kunstlicht. Er is een duidelijk verschil tussen (raamdecoratie) binnen- en (zonwering) buitenzonwering. De echte zonweerder noemt geen buitenzonwering, maar zonwering en de binnenzonwering is raamdecoratie. Waarom? Binnen gaat het om regeling van het licht en niet om regeling van de warmte, daar dit binnen niet kan, dit moet buiten gebeuren. Zodra de warmte binnen is, krijg je deze via het glas niet meer buiten. Wat zonlicht en schadelijke uv-straling voor uw interieur betreft, dienen binnen- en buitenzonwering het zelfde doel. Transparante binnenzonwering zoals Silhouette of Luminette bijvoorbeeld heeft een heel andere functie en vele andere kwaliteiten dan een windvast uitvalscherm of een klassiek ogende markies.
ENERGIEBESPARING
Energie besparen kan soms verrassend eenvoudig zijn. Zónder dat die besparingen ten koste hoeven te gaan van het comfort. Integendeel. Want door slim gebruik te maken van zonwering, is al snel 10% energiebesparing mogelijk. Terwijl tegelijkertijd het verblijf in een woonhuis, appartementengebouw of kantoor alleen maar prettiger en aangenamer wordt. Slimme toepassing van zonwering is goede en simpele manier om energie te besparen in de heel veel gebouwen. En juist daar vallen forse besparingen te realiseren. Met velen voordelen voor het milieu en vooral ook voor uw portomonnee. Met zonwering kunt u de energieprestatie van gebouwen stevig verbeteren, goed voor een gunstig energielabel.
REVOLUTIE IN ZONWERING: HR
Net als ooit de cv-ketel en glas is HR-Zonwering een belangrijke stap omdat het een direct effect heeft op het energieverbruik en uw soonplezier. In het kort is HRZonwering een geweldig systeem dat de meest effectieve zonwering van uw huis garandeert en automatisch op zo'n manier regelt dat het klimaat in uw huis in alle jaargetuiden optimaal is. Een natuurlijke temperatuurbeheersing die veel gezonder is dan verkoeling van een airco of warmte van een kachel. Hierbij bereikt men door een doordachte combinatie van binnen- en buitenzonwering de beste resultaten.

ARCHITECTONISCHE VRIJHEID
Zonwering helpt de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt bovendien een dynamische component toe aan het glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw. Zo kan zonwering aangepast worden naar persoonlijke wensen, zoals maatvoering, speciale prints, dessins en kleuren. Gemak staat voorop: zonwering kan automatisch bediend worden bijvoorbeeld met afstandsbediening en smartphones. Binnen- en buitenzonwering kan makkelijk op elkaar worden afgestemd.

Ondanks de vele keuzemogelijkheden hoeft u maar bij één dealer langs voor het best bij uw situatie passende zonweringsproduct. Kwaliteit, een goed advies en een goede service vindt u namelijk bij een www.zonwering.nl dealer. een www.zonwering.nl showroom vindt u binnen- en buitenzonwering, in alle kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. de www.zonwering.nl dealer demonstreert graag wat de voordelen zijn van elk type. Wie op zoek is naar zonwering, zit een wereld voor zich opengaan.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.zonwering.nl

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.