RSS NanoCoatings BV

RSS NanoCoatings BV

Bolderweg 39A, 1332 AZ  Almere

Over ons

Over RSS NanoCoatings

Home
RSS NanoCoatings BV is onderdeel van de RSS Technology Groep en heeft zich gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling met Nanotechnologie. Door behandeling met Nanotechnologie worden oppervlakten hydrofoob en oleofoob, oftewel vuil en water afstotend. Hierdoor creëer je een easy to clean effect, waardoor oppervlakten eenvoudig en veelal zonder reinigingsmiddelen te reinigen zijn.

Wij richten ons op diverse branches (vastgoed, automotive, marine en solar) en zijn actief bezig een breed netwerk van dealers op te zetten. U kunt bij RSS NanoCoatings BV terecht als business partner die uw organisatie van producten en kennis voorziet, maar wij kunnen ook de gewenste applicatie voor u uitvoeren bij u of uw klanten. RSS NanoCoatings BV heeft hiervoor een samenwerkingsverband met de NVT Onderhoudsgroep.

Wij leveren voor iedere specifieke oppervlakte een passende coating. Door de unieke eigenschappen van onze coatings kunnen wij langdurige bescherming bieden tegen vuil en weersinvloeden. Onze producten zijn extreem UV bestendig, waardoor een levensduur van 10 jaar geen uitzondering is.

Als internationale partner kunnen wij u grensoverschrijdend ondersteunen in uw bedrijf en productieprocessen.

Ons doel is om de ecologische footprint van bedrijven te reduceren, door het gebruik van chemische middelen als reinigingsmiddel terug te dringen.

Wat is Nanotechnologie?

Nanotechnologie is de techniek van de toekomst. Door het aanbrengen van een zeer kleine hoeveelheid nanomateriaal is het mogelijk om de eigenschappen van een vast voorwerp te veranderen. Zo kan bijvoorbeeld aardewerk onbreekbaar en verf krasbestendig worden gemaakt.

De term "nanotechnologie" werd in 1974 door Norio Taniguchi van de Tokyo Science University gedefinieerd als: "Nanotechnologie bestaat vooral uit het bewerken, scheiden, vastleggen en vervormen van materialen door een atoom of molecuul te manipuleren"

RSS NanoCoatings BV heeft zich gespecialiseerd in coatingsystemen op basis van Sio2 Nanotechnologie. Deze Sio2 coatings hebben een zeer sterk vuilwerend (Oleofoob) en waterafstotend (hydrofoob) vermogen, waardoor behandelde oppervlakten schoner blijven en eenvoudiger te reinigen zullen zijn.

Het effect van nanotechnologie op een behandeld oppervlak wordt ook wel het lotuseffect genoemd. Het lotuseffect is het verschijnsel dat optreedt als water of vuil op het blad van een lotusplant terecht komt en het niet blijft plakken. Het parelt als het ware van het blad af. Deze zelfreinigende eigenschap is te danken aan hele kleine bultjes op het blad. Materiaaldeskundigen proberen dit zelfreinigende effect na te bootsen door het ontwikkelen van geavanceerde materialen.

Door toevoeging van Silicium (Sio2) aan de coatings zijn oppervlakten die met deze coatingsystemen behandeld zijn beter bestand tegen corrosie, erosie en chemische middelen. De extreem UV bestendigheid van deze coatings maakt een zeer lange levensduur mogelijk.

Door de gerichte opbouw van materialen op het niveau van moleculen ontstaan er ondenkbaar veel nieuwe mogelijkheden, op alle gebieden. Bijna elke technisch en industrieel toepassingsgebied wordt al beïnvloed door nanotechnologie, zoals:

Industriële productie

Elektronica en informatietechnologie

Geneesmiddelen en farmacie

Militaire technologie

Agro-technologie

Energiesector en milieutechnologie

Automobielindustrie

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.