Schildersbedrijf Loonstra B.V.

Schildersbedrijf Loonstra B.V.

Holwerderweg 34, 9101 DA  Dokkum

Over ons

Owe Loonstra was nog zo’n schilder,die zelf zijn verven samenstelde uit Lijnolie, kleurstoffen en andere ingrediënten. Hij fietste naar zijn klussen en zijn ladders en trappen werden per bode of boerenwagen vervoerd.

Op 11 april 1938 startte Owe Loonstra een schildersbedrijf aan de Skoallestrjitte te Oostrum. In 1953 verhuisde het éénmansbedrijf naar Dokkum en vestigde het gezin zich aan de Halvemaanspoort 21. Drie jaar later vertrok men naar de D.R. Camphuysenstraat 1, een pand met verfwinkel, werkplaats en woning onder één dak. Er kwam personeel bij en de groei zat erin. Zodanig dat de opslag en de werkplaats verhuisden naar een schuur aan de Stationsweg 84.

Na 38 jaar nam de tweede generatie, zoon Date en zijn vrouw Tetje Vonk de zaak over.
In 1983 kwam het voormalige pand van Vermeulen Bouwstoffen op het industrieterrein ‘De Hogedijken’ beschikbaar. Loonsta maakte er een geschikt bedrijfspand van en bouwde er een dienstwoning naast. Daar groeide het bedrijf en het gezin Loonstra in alle voorspoed. In 2000 is  het gehele pand verbouwd en gemoderniseerd zodat het voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd.

Net als zijn vader bracht Date de liefde voor het schildersvak op zijn beurt over op zijn zoon. Achtentwintig jaar na de komst van Date Loonstra nam zoon Onno het roer over van zijn ouders en startte opnieuw met een verfspeciaalzaak.

Het personeelsbestand van het schildersbedrijf Loonstra is inmiddels gegroeid naar gemiddeld vijftien man. De werkzaamheden bestaan voor het grootste gedeelte nog steeds uit schilderwerk, behangwerk en het leveren en plaatsen van glas.

Loonstra werkt zowel voor bedrijven als particuliere opdrachtgevers. Ook restauratieschilderwerk en decoratieve technieken zijn onderdeel van het bedrijfspakket. Het bedrijf is al geruime tijd AF-erkend. De lijst met speciale restauratiewerken bevat onder andere het oude gemeentehuis in Dokkum, Landgoed Oranjewoud en museum ‘Het Martenahuis”in Franeker. In 2007 werd het bedrijf 2e in de landelijke verkiezing ‘schildersbedrijf van het jaar’.

Aangesloten bij

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.