Sensara

Sensara

Marconistraat 16, 3029 AK  Rotterdam

Over ons

Over Ons

Waarom ontwikkelden wij Sensara?

Velen van ons hebben ouders op leeftijd, oudere familieleden of dierbare vrienden die nog zelfstandig wonen. Soms maken wij ons zorgen. Maar ongerust zijn is niet meer nodig dankzij de brede beschikbaarheid van bewezen nieuwe technologieën.

Wij hebben Sensara ontwikkeld om uw zorgen weg te nemen èn om meer ouderen in staat te stellen langer gezond en gelukkig zelfstandig te blijven wonen. Sensara biedt krachtige instrumenten om zorgwekkende condities bij ouderen te helpen voorkomen. Het system spoort patronen die zouden kunnen leiden tot incidenten of veranderingen in de conditie van bewoner automatisch op en stelt familieleden of andere betrokkenen daarvan op de hoogte.

Sensara B.V. is gespecialiseerd in gepatenteerde, state of the art sensortechnologie om familieleden en mantelzorgers wereldwijd gerust te stellen en om de sociale banden tussen familieleden te versterken, ook als zij ver uit elkaar wonen.

Sensara B.V. is voortgekomen uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek en praktijkexperimenten, gericht op de wensen en behoeften van senioren nu en straks. Waarschijnlijk zullen ouderen in de toekomst steeds langer zelfstandig alleen wonen.

Ons onderzoek draait om doelmatigheid, gebruiksgemak, comfort, privacy en betrouwbaarheid. Sensara B.V. is een dochteronderneming van Dutch Domotics B.V., een vooraanstaande producent van intelligente sensortoepassingen in zorginstellingen.

Ons team

Ons team telt 15 bevlogen en zeer deskundige professionals. Onze mede-oprichter en CEO, dr. ir. Irek Karkowski, werkte eerder 14 jaar bij de toonaangevende onderzoeksorganisatie TNO. Hier leidde hij tal van Nederlandse en internationale onderzoeksprojecten waarbij oplossingen werden ontwikkeld om senioren langer zelfstandig te laten wonen.

Achtergrond

Deze projecten leidden tot de ontwikkeling van een zeer geavanceerd en betrouwbaar monitorsysteem voor ouderenorginstellingen: het Unattended Autonomous Surveillance System.
Tussen 2009 en 2012 leidde Karkowski het grote internationale Rosetta Project, waaraan een consortium van 12 Nederlandse, Duitse, Belgische en Italiaanse bedrijven deelnam. Het Rosetta Project was gericht op het ontwikkelen van technologie om ouderen met dementie of de Ziekte van Parkinson te helpen om langer zelfstandig te wonen. In 2012 en 2013, leidde Karkowski het Happy Walker project, een groot Europees onderzoeksproject met een consortium van 10 Nederlandse, Duitse, Belgische, Italiaanse en Spaanse bedrijven In het Happy Walker project zijn mobiele diensten ontwikkeld die ouderen helpen bij een actievere levensstijl.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.