Soprema

Soprema

Geeuwkade 21, 8651 AA  IJlst

Over ons

SOPREMA GROUP, DAKVERNIEUWERS SINDS 1930

De SOPREMA group werd in 1908 opgericht en is tot op de dag van vandaag nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf. Inmiddels is de SOPREMA group uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractiesystemen met meer dan 6000 werknemers. Op 44 productielocaties worden miljoenen vierkante meters waterdichtingsmaterialen en isolatie geproduceerd welke in meer dan 90 landen worden verkocht. De 7 R&D centra zorgen voor de dagelijkse bewaking van de kwaliteit, het optimaliseren van de huidige producten en de ontwikkeling van nieuwe producten. Met een omzet van ruim 2,1 biljoen Euro is SOPREMA een van de wereldmarktleiders.

SOPREMA BV IN NEDERLAND
De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland draagt sinds 1 oktober 2016 de naam SOPREMA BV. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt.
In 1930 werd het Friese bedrijf opgericht als handelspartij voor teerproducten geschikt voor de wegenbouw. Door weinig vraag naar deze producten in de wintermaanden, wordt op de locatie in IJlst een kleine fabriek voor dakrollen gebouwd.
Door de toenemende vraag naar de hoogwaardige producten van Troelstra & de Vries werd al snel de productiecapaciteit vergroot, wat uiteindelijk leidde tot een ingrijpende modernisering van de fabriek.
Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen met circa 40 werknemers en een assortiment van 25 dakrollen, waaronder Garantgum, Varyflex en Unicoat.
Mede door verdere groei en verbreedding van de markt wordt het Friese familiebedrijf in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA.
De productie wordt geoptimaliseerd, product innovaties worden uitgevoerd, service wordt verder versterkt en het assortiment wordt uitgebreid.
Het uitgebreide productgamma van SOPREMA, op gebied van waterdichting, isolatie, daglichtsystemen en rookextractie wordt gefaseerd ingevoerd in de Nederlandse markt. In oktober 2016 wordt dan ook de firmanaam gewijzigd naar SOPREMA BV.

SOPREMA IN NOORDWEST-EUROPA

SOPREMA BV, gevestigd in IJlst (FRL), maakt deel uit van team SOPREMA Noord West Europa, hoofdkantoor gevestigd in Grobbendonk (BE). In nauwe samenwerking met de landen in deze regio (België, Luxemburg, UK, Zweden en Noorwegen) verzekert SOPREMA BV de productie en verkoop van het complete gamma van de SOPREMA group.

Contact

Geeuwkade 21
Postbus 2
8650 AA IJlst, Nederland.
Tel : 0515-533000.
Fax : 0515-533111.
info@soprema.nl
www.soprema.nl

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.