Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam

Prins Alexanderlaan 201, 3065 RH  Rotterdam

Over ons

Over ons

Woonstad Rotterdam maakt al jaren het verschil in wijken waar wij veel bezit hebben. Daar zijn wij trots op. De wensen van onze bewoners staan centraal bij onze dienstverlening; wij richten deze zo efficiënt en effectief mogelijk in. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Dat laten wij zien door wat wij doen in onze wijken. Wij handelen bovendien in lijn met de Governance-code voor corporaties.

GOVERNANCE

Woonstad Rotterdam hecht eraan dat de organisatie transparant opereert. Wij houden ons daarom aan de governance-richtlijnen. Ons management van risico’s past binnen die richtlijnen.

De Raad van Commissarissen van Woonstad Rotterdam evalueert jaarlijks zijn functioneren én toezichthoudende rol. De Raad laat zich daarbij leiden door het toetsingskader van de VTW en onderschrijft de aanbevelingen uit de Governance Code van Aedes.

Wilt u hier meer over lezen klik hier

Onze Missie

100% verbonden met Rotterdam


Woonstad Rotterdam is een maatschappelijke onderneming, die gericht investeert in wijken en buurten die dat nodig hebben. Omdat mensen met een smallere beurs prettig moeten kunnen wonen in betaalbare, toekomstbestendige woningen. Ook bieden wij goede woningen aan jonge hoogopgeleiden en gezinnen met een middeninkomen, om deze groepen voor de stad te behouden. Onze medewerkers zetten zich hiervoor met passie en gedrevenheid in. Samen met bewoners, de gemeente en andere partners werken we aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad, waar huurders en kopers graag willen wonen, leven en werken.

Onze Visie

Woonstad Rotterdam werkt aan prettige, leefbare wijken en aan goede woningen. Wij geloven dat een prettige wijk goed is voor onze bewoners: gaat het goed met de wijk, dan is de kans groot dat het ook goed gaat met hen. Dus houden wij de ontwikkeling van wijken in de gaten en grijpen wij in op het moment dat wij merken dat een wijk achteruit gaat. In wijkvisies en uitvoeringsprogramma’s leggen wij vast welke maatregelen wij gaan treffen om de ontwikkeling van een wijk positief te beïnvloeden. In sommige gevallen betekent dit dat wij meer investeren in beheer en onderhoud, in andere gevallen kiezen wij noodgedwongen voor ingrijpende maatregelen zoals sloop en nieuwbouw. In alle gevallen staat de ontwikkeling van de wijk voorop, ook als dat betekent dat wij een besluit moeten nemen dat voor huurders niet prettig is.

Woonstad Rotterdam ondersteunt bewoners die zich actief willen inzetten voor hun wijk. Wij geloven dat veel van onze bewoners prima in staat zijn mee te werken aan een prettige wijk en daar goede ideeën over hebben. Wij helpen graag om die ideeën in daden om te zetten.

Strategisch plan

In onze nieuwe strategische koers 'Dit is ons Rotterdam' profileren wij ons ondubbelzinnig als een stadscorporatie die werkt aan aantrekkelijke wijken. Wij zorgen voor goede en betaalbare huisvesting van Rotterdammers met een smalle beurs, waarbij wij onze maatschappelijke functie breder zien dan uitsluitend het bouwen, verhuren en beheren van woningen.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.