VMRG

VMRG

Postbus 1496, 3430 BL  NIEUWEGEIN

Over ons

VMRG

Kent u het principe van de Trias Energetica?

Dit is een drie-stappen-plan om stap voor stap klimaatneutraal te worden.
Stap 1: Beperk de energievraag (oftewel, zorg dat uw woning zo goed mogelijk geïsoleerd is en dat er zo min mogelijk energie vanuit uw woning 'ontsnapt' naar buiten).
Stap 2: Gebruik duurzame energiebronnen (bodemwarmte, zonne-energie, wind, etc.).
Stap 3: Gebruik eindige energiebronnen efficiënt (bijv. een hr-ketel).

Bij de Trias Energetica geldt dat stap 1 de meest duurzame stap is en stap 3 de relatief minst duurzame. Dat is ook logisch: als u ervoor zorgt dat de schil van uw gebouw (de gevel / de kozijnen van uw woning) goed is, dan 'lekt' er geen energie meer (die u opwekt m.b.v. stap 2 en/of 3) van binnen naar buiten. Stap 1 is dus een voorwaarde voor het effectief werken van stap 2 en 3.

Hoe zorgt u voor een optimale schil van uw gebouw?

Aluminium is een gewild product, vanwege de brede toepassingsmogelijkheden van het product en zijn lange levensduur. Op dit moment is liefst tweederde van alle raam- en deurkozijnen en puien in de utiliteitsbouw van aluminium. Ook in woonhuizen en appartementen wordt aluminium steeds vaker toegepast. Aluminium kozijnen zijn er in uiteenlopende maten, vormen en kleuren, ze gaan zeer lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Dit zijn slechts een paar voordelen van aluminium kozijnen, waarmee woningeigenaren nauwelijks bekend zijn. De VMRG, branchevereniging voor aluminium kozijnleveranciers, zet de voordelen op een rijtje.

Vele opties mogelijk

Aluminium kan in uiteenlopende constructies worden toegepast en de techniek ontwikkelt zich constant waardoor er steeds meer mogelijk is. Naast de vaste draaikiepramen en -deuren, zijn er verschillende opties voor ramen, deuren, schuif- en vouwwanden, serres, schuifpuien.
Tevens zijn aluminium kozijnen leverbaar in alle RAL-kleuren, in metallics, staallook en pastelkleuren. Bovendien kan de binnenkant van de profielen een andere kleurstelling worden gegeven dan de buitenzijde. Op www.vmrg.nl vindt u de diverse mogelijkheden in de vorm van projectvoorbeelden.

Kwaliteit

Van nature is aluminium een sterk metaal. Het vervormt, barst, scheurt, roest of rot niet. Daarnaast is aluminium onbrandbaar en niet toxisch (giftig). Het metaal doorstaat daarmee moeiteloos de invloeden van zonlicht, vocht, temperatuurschommelingen of wisselende weeromstandigheden. Aluminium is en blijft maatvast, waardoor het uitzetten van ramen en deuren, onder invloed van vocht, tot het verleden behoort. Ondanks het lichte materiaal kenmerkt aluminium zich door een grote stijfheid (dus stevigheid).

Milieuvriendelijk

Aluminium biedt in het gebruik een aantal belangrijke milieuvoordelen. De levensduur van minimaal 75 jaar en de mogelijkheid om steeds 100% te recyclen, maken dit product bijzonder duurzaam. Bovendien komen bij het onderhoud geen schadelijke stoffen vrij. Geen milieuonvriendelijke reinigingsmiddelen dus en ook nooit meer (periodiek) overschilderen. Kortom, per saldo is aluminium juist milieuvriendelijk.

Nooit meer schilderen!

Aluminium is dankzij een goede beschermlaag gemakkelijk te onderhouden. Het metaal wordt namelijk niet aangetast door UV-straling of vocht. Ook ondervindt aluminium weinig hinder van temperatuurschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Bij jaarlijks twee maal reinigen blijft de beschermlaag zeker 25 jaar in goede conditie.

De lange levensduur van aluminium is mede afhankelijk van juiste en tijdige schoonmaak- en onderhoudsbeurten.
Enkele algemene tips om aluminium kozijnen in topconditie te houden:
- tijdig en correct reinigen
- voorkomen beschadiging van de beschermlaag
- inspectie van alle elementen
- gebruik neutrale reinigingsmiddelen
- conserveren met was

Gemakkelijk en veilig

Als u uw woning verlaat, wilt u ervan verzekerd zijn dat uw huis veilig is. Inbrekers mogen geen kans krijgen. Aluminium is van huis uit een zeer sterk metaal dat niet te ontzetten is. Alle systemen gaan bovendien standaard gepaard met degelijk hang- en sluitwerk. Zelfs beslag met meerpuntssluitingen is leverbaar. Door deze kwaliteiten voldoen aluminium systemen ruimschoots aan inbraakwerende eisen van het Bouwbesluit (ministerie van VROM) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Standaard geldt klasse 2, maar ook inbraakbeveiliging klasse 3 is mogelijk.

Wat minstens zo belangrijk is, is het gemak waarmee u uw ramen en deuren opent: licht en eenvoudig. Aluminium is een licht materiaal, waardoor de kozijnen en schuifpuien gemakkelijk te openen en te sluiten zijn.

Energiebesparend

Goed om te realiseren is dat aluminium kozijnen de warmte goed vasthouden. Ze dragen op verschillende manieren bij aan besparing op de stookkosten. Door de slanke aluminium profielen is het glasoppervlak, dat goed isoleert, groter dan bij andere materialen. Zo komt meer warmte binnen, ook in de winter. De goede thermische isolatie en luchtdichte aansluiting bij het aluminium voorkomt warmteverlies vanuit de woning naar buiten. Het is daarom de moeite waard hierover meer informatie te vragen bij een VMRG-lid.

VMRG-Keurmerk

De kozijnleveranciers die lid zijn van de VMRG leveren gegarandeerd kwaliteit. Hierop worden de leveranciers gecontroleerd. Een goedgekeurd bedrijf herkent u aan het logo VMRG-Keurmerk. Een onafhankelijke certificatie-instelling ziet streng toe op naleving van het VMRG-Keurmerk. Alle producten die onze leden leveren, voldoen daardoor aan alle wettelijke eisen zoals het Bouwbesluit (Nederland), de CE-markering (Europa) en onze eigen, aanvullende eisen. Dankzij de hoge kwaliteit van de producten van onze leden, is meerjarige garantie mogelijk.

Kies voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie en zoek een VMRG-bedrijf bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vmrg.nl

Klik hieronder voor alle aangesloten bedrijven:
www.appartementeneigenaar.nl/vmrg.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.