VASCO

VASCO

Kruishoefstraat 50, 3650  Dilsen-Stokkem

Over ons

Vaessen Industries

De industriële carrière van ondernemer Jos Vaessen start in 1975, met de oprichting van VASCO. VASCO bleek een schot in de roos. Sterker nog, het werd een toonaangevend bedrijf binnen Europa op vlak van hoogwaardige decoratieve radiatoren. Dat was het Amerikaanse Masco, een belangrijke wereldspeler in de bouwsector, niet ontgaan. De multinational nam VASCO over in 1998. Zelf wist Jos Vaessen Kreon en E-MAX toe te voegen aan zijn portfolio, waartoe ook al Limeparts behoorde.

In 2008 krijgt dit verhaal een onverwachte wending: Jos Vaessen neemt the The Heating Company over van Masco. The Heating Company omvat diverse merken, waaronder ook VASCO. Zo komt VASCO opnieuw onder de vleugels van Jos Vaessen terecht. Na tien jaar zijn VASCO radiatoren weer 100% Belgisch topdesign!

Waarom niet alle industriële activiteiten en aandelen verenigen en profiteren van de synergiën die zo ontstaan? Met dat doel werd niet veel later Vaessen Industries opgericht. De groep focust zich op de bouwsector en wil toegevoegde waarde bieden op vlak van design, energiezuinigheid en hergebruik van grondstoffen.

Het hoofdkantoor van Vaessen Industries ligt in Dilsen-Stokkem (België) maar de ambitie reikt duidelijk verder. De groep telt inmiddels 8 productie-units en is actief in 4 landen (België, Nederland, Polen en Turkije). In feite zelfs in 14 landen, via 35 dochterondernemingen.

Een belangrijk deel van Vaessen Industries is Vasco Group. De groep omvat 4 productiefaciliteiten en evenveel sterke merken:

VASCO: designradiatoren, vloerverwarming en ventilatie
Brugman: paneelradiatoren en vloerverwarming
Superia: paneelradiatoren
U merkt het, het aanbod van The Heating Company is zoveel breder dan radiatoren. Ook op vlak van vloerverwarming en ventilatie heeft de groep een pak knowhow en ervaring opgebouwd.

Maar laten we ook even stilstaan bij de andere bedrijven die deel uitmaken van Vaessen Industries: Kreon, Limeparts en E-Max.

Kreon is een toonaangevende producent van architecturale verlichtingsarmaturen.? Kreon tools of light onderscheidt zich door een totaal andere benadering van het concept verlichting.? Licht is een essentieel element in de architectuur en gebruikt de architectuur als drager. De minimaal vormgegeven toestellen creëren ruimten door een spel van licht en schaduw. Onder de noemer Kreon ceiling solutions biedt Kreon totaaloplossingen aan: modulaire systemen waarin verlichting, klimaatregeling, elektriciteit en databekabeling gecombineerd worden in één compacte laag.
Limeparts (België) is specialist in gevelbekleding. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de projectmatige afwerking van gebouwen in binnen- en buitenland. De firma uit Genk heeft heel wat expertise en kennis opgebouwd op het vlak van gevelontwikkeling volgens het cassettesysteem en beschikt over een niet te evenaren knowhow op het vlak van gevelmaterialen. Limeparts blijft zich verder ontwikkelen en maakt daarbij werk van integrale kwaliteitszorg.
E-MAX is een sterke internationale speler in de ontwikkeling en uitwerking van aluminiumoplossingen. Daarbij staat duurzaamheid centraal, in al haar facetten. E-MAX past het ‘closed loop-principe’ toe. Een gesloten kringloop, van wieg tot wieg, zonder dat de eindproducten aan sterkte, kwaliteit of esthetiek moeten inboeten. E-MAX telt twee productielocaties. De extrusie van aluminium gebeurt in Dilsen (België), de smelterij ligt in Kerkrade (Nederland).

Onze producten

U kent VASCO wellicht als marktleider in badkamerradiatoren en topproducent van designradiatoren in Europa. Maar daar blijft het niet bij. Zo hebben we inmiddels 30 jaar ervaring opgebouwd op vlak van vloerverwarming. Sinds 3 jaar zijn we bovendien gekend leverancier van stille ventilatiesystemen. Bij al deze activiteiten spelen we in op het toenemend ecologisch bewustzijn. We blijven investeren in nieuwe duurzame producten die niet alleen design uitstralen, maar ook een efficiënter energiebeheer bevorderen. VASCO is tot slot ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd, wat wijst op ons engagement inzake goed milieu- en kwaliteitsmanagement.

VASCO biedt u uiteenlopende oplossingen die bijdragen tot een optimaal wooncomfort:

Radiatoren: Met spitsvondige technologie en een doordachte eigentijdse vormgeving creëert VASCO innovatieve radiatoren die zich naadloos integreren in elk interieur. Design is een zoektocht naar authenticiteit. Deze gedachtegang levert een knap assortiment integere karaktervolle radiatoren op, producten van deze tijd maar toch tijdloos. Geen wonder dat diverse VASCO radiatoren gerenommeerde internationale designprijzen in de wacht sleepten. Mooi meegenomen: bij ons vindt u het meest uitgebreide aanbod van designradiatoren voor alle woonruimten, een brede waaier aan kleuren en een uitgebreide keuze aan warmteafgiften. Met onze aluminium radiatoren ontwikkelden we bovendien een nieuwe generatie designradiatoren.


Ventilatie: Tot slot staan onze ventilatiesystemen garant voor een gezond binnenklimaat en een laag verbruik, bovendien zijn ze uiterst stil. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, een passiefwoning of een renovatieproject, VASCO heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing in huis.


VASCO behoort tot Vasco Group. Deze groep biedt een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogstaande verwarmings- en ventilatieoplossingen aan onder diverse merken: Vasco, Brugman en Superia. Het hoofdkantoor bevindt zich in Dilsen, België.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.