..........
shadow_fix

Alles onder een dak

Wie in Nederland een appartement koopt komt vroeg of laat in aanraking met de Vereniging van Eigenaars

Alles onder een dak bij Brabant Beheer

Wie in Nederland een appartement koopt komt vroeg of laat in aanraking met de Vereniging van Eigenaars (VvE). Wanneer men een appartement koopt, koopt men eigenlijk een “appartementsrecht”. Dit betekent dat men mede-eigenaar is van het gebouw waarin dit appartement zich bevindt. Hierdoor is men niet alleen verantwoordelijk voor het goed onderhouden van het eigen appartement, maar ook voor het gehele complex en in sommige gevallen de gemeenschappelijke tuin en/of parkeerplaats.


De eigenaar van een appartement betaalt periodiek -meestal per maand- aan de vereniging van eigenaren zogenaamde ‘servicekosten’. Iedere eigenaar betaalt hieraan zijn deel, meestal afhankelijk van de grootte van z’n appartement. Uit de servicekosten kunnen zaken betaald worden als: kleine reparaties, schoonmaakkosten, onderhoud lift, verlichting gemeenschappelijke ruimten, verzekeringen en de kosten van de bestuurder.


Een VvE moet geregistreerd staan in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Wij bellen u graag terug

Heeft u een vraag, of wilt u informatie? Wij bellen u graag terug. Klik hier voor het maken van een terugbelverzoek

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Het nut van technisch beheer

  mjop

  Appartement & Eigenaar sprak met ing. Raymond Arendts van Pit beheer B.V. over de voordelen van het uitbesteden van het technisch beheer.

 • Hoe kiest u als VvE een goede beheerder? Zo!

  beheer

  Als VvE bent u niet verplicht om het beheer uit te besteden. Maar vaak is het wel makkelijk en verstandig. Alleen al om de continuïteit van de VvE te waarborgen.

 • Hoe maakt u uw VvE actief?

  beheer

  Als een VvE slaapt, dan wordt er niet vergaderd en zullen de eigenaren bijvoorbeeld geen geld opzij zetten voor onderhoud van het gebouw.

 • Wat kan een professioneel VvE-beheerder voor u betekenen?

  beheer

  Bij de koop van een appartement wordt u mede-eigenaar van het gebouw en automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Dit wettelijk verplichte lidmaatschap brengt nogal wat verplichtingen en aansprakelijkheid met zich mee.

 • VvE-cursussen

  beheer

  Als lid en zeker als bestuurslid van een VvE krijg je te maken met zaken waar je in het dagelijks leven misschien nauwelijks naar omkijkt.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam