..........
shadow_fix

5 brandveiligheid tips

Laat (brand)deuren periodiek onderhouden en keuren. Zo bent u verzekerd van een goede werking en voorkomt u onnodige kosten. Neem contact op voor informatie

U GAAT OP REIS EN NEEMT MEE: 5 BRANDVEILIGHEID TIPS

 

Een jaar geleden teisterde verschillende bosbranden de bossen van Portugal. Honderden branden ontstonden in het noorden en het midden van Portugal met vele doden tot gevolg. Ook in buurland Spanje woedde verschillende branden. U zou er maar net op vakantie zijn… Als specialist in keuring, onderhoud, reparaties en storingingen delen we vijf brandveiligheidstips voor tijdens uw vakantie in de natuur. Zo bent u altijd voorbereid en gaat u met kennis van brandpreventie op vakantie. Deze tips zijn uiteraard ook van toepassing in ons eigen kikkerlandje.

 

1. Bosbrand
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij droogte is de kans op een natuurbrand groter en kan heel onverwachts opduiken. Het gevaar bij een dergelijke brand is dat u ingesloten kunt raken. Loop daarom altijd haaks op de richting waar de brand vandaan komt. De kans dat de brand je insluit of inhaalt is dan het kleinst. Komt de brand bijvoorbeeld uit het zuiden? Loop dan richting het oosten of westen.

 

2. Voorkom brand in de natuur
Voorkom brand in de natuur. Gooi nooit een sigaret of een stuk glas onbedachtzaam weg in het bos. Laatstgenoemde kan een gevaar vormen wanneer de zon erop valt. Dit kan leiden tot een felle bosbrand. Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

 

3. Barbecueën in de natuur
Tijdens droogte is barbecueën uit den boze. Heerst er geen droogte, dan mag barbecueën en vuur maken alleen op de daarvoor bestemde picknick- en vuurplaatsen. Houd er dan altijd blusmiddelen bij de hand zoals een emmer water of brandblusser.

 

4. Parkeer uw auto nooit op droog gras
Wanneer u de auto ergens parkeert, doe dat dan nooit in droog gras. De katalysator zit aan de onderkant van je auto. Deze kan erg heet worden. Wanneer u de auto in droog, hoog gras wegzet kan de boel in brand vliegen.

 

5. Bel 112 in heel Europa
Handig om te weten: in alle 28 lidstaten van de EU kunt u het alarmnummer 112 gratis bellen voor hulp in levensbedreigende situaties. Wilt u voorafgaand aan uw vakantie checken of 112 ook op uw vakantiebestemming het juiste noodnummer is? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid.

 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het onderhoud of keuren van de brandveiligheid? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013-4625958 of bezoek onze website www.hoefnagelsservice.com. Voor de facts uit dit artikel is ook gebruikt gemaakt van de kennis van de brandweer.

 

 

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Managen van brandveiligheid vereist verantwoordelijkheid alle betrokkenen

  overlast

  Ontlopen, verschuilen, zwarte Pieten; de lijst mogelijke excuses om niets te doen aan brandveiligheid is lang en met wat creativiteit zelfs oneindig lang.

 • Brand!

  overlast

  Wie nog nooit een brand heeft meegemaakt, kan zich er moeilijk iets bij voorstellen. Een beginnend brandje kan zich binnen vijf minuten uitbreiden tot een grote uitslaande brand. En zelfs een klein brandje kan al een behoorlijke ravage veroorzaken.

 • Thema: brandveiligheid

  beveiliging

  In juni – na de grote brand in Londen – kregen we veel verontruste telefoontjes. VvE’s hadden vragen over de brandveiligheid van hun eigen appartementencomplexen.

 • VBR: alles van waarde moet onderhouden worden

  balkon

  De VBR (Vereniging van Gecertificeerde BetonReparatiebedrijven) staat voor brancheontwikkeling met de thema's: meerwaarde, duurzaamheid, kennis en kwaliteit. Het zijn begrippen van deze tijd waaraan de VBR daadwerkelijk inhoud geeft!

 • Bouwkundige keuringen

  mjop

  Naast het exclusieve gebruiksrecht van het appartement is de appartementseigenaar tevens mede-eigenaar en dus medeverantwoordelijk voor het hele gebouw. Elke appartementseigenaar is verplicht om samen met de andere appartementseigenaren het gebouw te onde

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam