5 brandveiligheid tips

Laat (brand)deuren periodiek onderhouden en keuren. Zo bent u verzekerd van een goede werking en voorkomt u onnodige kosten. Neem contact op voor informatie

Geplaatst door: Hoefnagels Safety Services

U GAAT OP REIS EN NEEMT MEE: 5 BRANDVEILIGHEID TIPS

 

Een jaar geleden teisterde verschillende bosbranden de bossen van Portugal. Honderden branden ontstonden in het noorden en het midden van Portugal met vele doden tot gevolg. Ook in buurland Spanje woedde verschillende branden. U zou er maar net op vakantie zijn… Als specialist in keuring, onderhoud, reparaties en storingingen delen we vijf brandveiligheidstips voor tijdens uw vakantie in de natuur. Zo bent u altijd voorbereid en gaat u met kennis van brandpreventie op vakantie. Deze tips zijn uiteraard ook van toepassing in ons eigen kikkerlandje.

 

1. Bosbrand
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij droogte is de kans op een natuurbrand groter en kan heel onverwachts opduiken. Het gevaar bij een dergelijke brand is dat u ingesloten kunt raken. Loop daarom altijd haaks op de richting waar de brand vandaan komt. De kans dat de brand je insluit of inhaalt is dan het kleinst. Komt de brand bijvoorbeeld uit het zuiden? Loop dan richting het oosten of westen.

 

2. Voorkom brand in de natuur
Voorkom brand in de natuur. Gooi nooit een sigaret of een stuk glas onbedachtzaam weg in het bos. Laatstgenoemde kan een gevaar vormen wanneer de zon erop valt. Dit kan leiden tot een felle bosbrand. Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

 

3. Barbecueën in de natuur
Tijdens droogte is barbecueën uit den boze. Heerst er geen droogte, dan mag barbecueën en vuur maken alleen op de daarvoor bestemde picknick- en vuurplaatsen. Houd er dan altijd blusmiddelen bij de hand zoals een emmer water of brandblusser.

 

4. Parkeer uw auto nooit op droog gras
Wanneer u de auto ergens parkeert, doe dat dan nooit in droog gras. De katalysator zit aan de onderkant van je auto. Deze kan erg heet worden. Wanneer u de auto in droog, hoog gras wegzet kan de boel in brand vliegen.

 

5. Bel 112 in heel Europa
Handig om te weten: in alle 28 lidstaten van de EU kunt u het alarmnummer 112 gratis bellen voor hulp in levensbedreigende situaties. Wilt u voorafgaand aan uw vakantie checken of 112 ook op uw vakantiebestemming het juiste noodnummer is? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid.

 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het onderhoud of keuren van de brandveiligheid? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013-4625958 of bezoek onze website www.hoefnagelsservice.com. Voor de facts uit dit artikel is ook gebruikt gemaakt van de kennis van de brandweer.

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Hoefnagels Safety Services

Hoefnagels Safety Services

Zevenheuvelenweg 50, 5048 AN  Tilburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.