..........
shadow_fix

Verenigingsjaar 2018

Het nieuwe jaar is voor ons altijd een drukke periode. In januari zijn we bij VT2000 al volop aan het werk voor het verenigingsjaar 2018.

De zorg voor onze appartementencomplexen staat voorop. Dit keer willen wij u dan ook graag meenemen met hetgeen ons momenteel bezig houdt.

Het nieuwe modelreglement is er dan eindelijk. Voor VvE’s met een bestaand reglement heeft dit geen gevolgen. Bent u nieuwsgierig welk modelregeling voor uw VvE geldt, dan kunt u dit terug vinden in de splitsingsakte. Alle relevantie informatie over de VvE kunt u ook terugvinden op de persoonlijke portal die voor iedere VvE is gemaakt.

De leidraad van de VvE is een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). VT2000 adviseert iedere VvE om een meerjarenonderhoudsplan op te stellen en aan de hand hiervan de hoogte van de reserve te bepalen. Vanaf 2017 is het hebben van een meerjarenonderhoudsplan verplicht maar de VvE kan ook elk jaar 0,5% van de herbouwwaarde toevoegen aan de reserve. Het voordeel om te werken met het MJOP is dat u altijd inzichtelijk heeft welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Het is niet alleen een financieel plan maar in hoofdzaak ook een plan dat het onderhoud praktisch regelt. Het is verstandig om te werken met zogenaamde warme opnames om te beoordelen welke werkzaamheden echt uitgevoerd moeten worden.

De afdeling boekhouding is volop bezig met het opstellen van de jaarrekeningen. Onze bouwkundigen bereiden het groot onderhoud voor en de beheerders werken nauw samen met de besturen en commissies om de algemene ledenvergadering voor te bereiden. Tevens stromen ook alweer de eerste vragen binnen van de kascommissieleden. Sommige VvE’s vergaderen al heel vroeg in het jaar en houden dan direct een nieuwjaarsreceptie. Veel eigenaren vinden het fijn om elkaar weer te zien. Veel vergaderingen eindigen daarom met een borrel en een hapje.
Zo kan het praktische met het aangename worden verenigd. Het is belangrijk dat de sfeer tussen de eigenaren goed blijft.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam