BEMIDDELING OP AFSTAND

Bemiddeling op afstand via internet biedt mogelijkheden en beperkingen.

Geplaatst door: mr Arno Diederen MDR

Bemiddeling op afstand via internet biedt mogelijkheden en beperkingen.

BEMIDDELING OP AFSTAND VIA INTERNET EN SKYPE

Sinds medio 2009 ben ik een van de gecertificeerde on-line mediators die voor de Raad voor de Rechtsbijstand dit terrein verkende, waarbij de Universiteit van Tilburg wetenschappelijk onderzoek verrichtte. Vanaf oktober 2014 ben ik een van de mediator-advocaten die voor Rechtwijzer 2.0 inzetbaar zijn, hetzij als online-mediator, danwel als online-arbiter dan wel als online-reviewer van door rechtzoekenden via Rechtwijzer 2.0 opgestelde echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen.

Bemiddeling op afstand via internet biedt mogelijkheden en beperkingen. U communiceert in deze methode alleen via de mediator, niet rechtstreeks met elkaar. Het is ideaal voor partijen die zich op grote geografische afstand van elkaar bevinden of voor partijen die niet met elkaar aan tafel willen. Vaak worden gegevens per mail uitgewisseld en gebruik ik aanvullend video conference of skype.
Bemiddeling op afstand is in mijn ervaring een adequate manier van geschiloplossing. Ik ondersteunde tot nu zo’n 250 bemiddelingen op deze manier, vooral op het terrein van het familierecht en het arbeidsrecht en dan vaak voor mensen die in het buitenland zijn gaan wonen. Het is mijn ervaring dat on-line net zo goed kan werken als live. Vaak wordt bemiddeling via internet in minder declarabele uren gerealiseerd dan een ‘live’ bemiddeling.

Bedrijvengids Geplaatst door
mr Arno Diederen MDR

mr Arno Diederen MDR

Herengracht 448, 1017 CA  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.