VERENIGING STICHTING

Mediation bij vereniging, stichting of corporatie kan helpen voorkomen dat de slagkracht van een organisatie volledig verlamt.

Geplaatst door: mr Arno Diederen MDR

VERENIGING STICHTING CORPORATIE

Mediation bij vereniging, stichting of corporatie kan helpen voorkomen dat de slagkracht van een organisatie volledig verlamt. Bestuursorganen, directie, leden en belanghebbenden hebben bij verschil van inzicht vaak baat bij iemand die behoedzaam en in beslotenheid als een informateur operereert en een elegante oplossing zoekt zonder gezichtsverlies. Soms kan ik als neutraal voorzitter overleg begeleiden als het geen conflict mag heten maar onderling vertrouwen op het spel staat.

ENKELE RESULTATEN:

  • Het stichtingsbestuur van een goede doelen-organisatie lost onderling van visie over de (te commerciële?) langetermijn visie op.
  • Opheldering over vermeende fraude binnen Stichtingsbestuur non-profit organisatie leidt tot nieuwe afspraken over transparantie en wijze van communicatie.
  • Een fusietraject tussen drie sportverenigingen leidt tot samengaan van twee verenigingen.
  • Raad van Toezicht en directeur instelling helderen met een externe neutrale voorzitter geschilpunten op waardoor dreigende vertrouwenscrisis bezworen wordt.
Bedrijvengids Geplaatst door
mr Arno Diederen MDR

mr Arno Diederen MDR

Herengracht 448, 1017 CA  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.