Conditiemeting deuren

Alle elektrische installaties, waaronder ook elektrische deuren, die onder de Europese regelgeving vallen, dienen met regelmaat geïnspecteerd te worden.

Geplaatst door: Boon Edam Nederland BV

De voordelen van een Conditiemeting volgens NEN 2767

Alle elektrische installaties, waaronder ook elektrische deuren, die onder de Europese regelgeving vallen, dienen met regelmaat geïnspecteerd te worden. Dit staat omschreven in het Arbobesluit dat verwijst naar de NEN EN 50110 en de NEN 3140. De norm EN 16005 is een aanvulling op de EU richtlijn voor bouwproducten en de EU machinerichtlijn voor geïnstalleerde automatische deuren. De EN 16005 stelt dat automatische deuren zo ontworpen en geïnstalleerd dienen te zijn dat gevaren met betrekking tot aanraking met de deur bij het openen en sluiten worden beperkt of worden beveiligd.

Alle producten van Boon Edam voldoen aan de van toepassing zijnde Europese regelgeving en normeringen. Boon Edam hanteert voor opgeleverde en gemonteerde producten een garantietermijn van 1 jaar na oplevering. Het uitvoeren van preventief onderhoud maakt daarentegen geen onderdeel uit van de fabrieksgarantie.

Zorgplicht

De beheerder, verantwoordelijke voor of eigenaar van een gebouw is wettelijk verplicht om een elektrische deur in optimale staat te houden en de veiligheid te kunnen garanderen. Door het afsluiten van een servicecontract wordt voldaan aan deze zorgplicht. Het uitvoeren van goed en vakkundig preventief onderhoud is daarmee al vanaf het eerste jaar erg belangrijk.

Twee belangrijke voordelen van de conditiemeting

Voor aanvang van een servicecontract kan Boon Edam tegen geringe meerkosten een conditiemeting volgens de NEN 2767 uitvoeren. Deze extra dienstverlening heeft voor technisch beheerders en/of eindgebruikers twee belangrijke voordelen:

  1. Bij aanvang van een samenwerking weet u in welke technische staat uw entreeproduct verkeert;
  2. De uitkomst van de conditiemeting geeft u meer inzicht in, mogelijk op stapel staande, investeringskosten die direct verband houden met het waarborgen van de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw product. Deze informatie kan waardevol zijn bij het opstellen van uw jaarbudget of meerjarenbegroting. Een kwalitatieve aanvulling van onze dienstverlening waar u uw voordeel mee kan behalen.

Meer weten over de Conditiemeting van uw Entreeproducten?

Wij hebben een professioneel team onderhoudsspecialisten voor u klaarstaan om al uw vragen hierover te beantwoorden. Bel met 0299 38 08 08 of stuur een e-mail naar contractbeheer@boonedam.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Boon Edam Nederland BV

Boon Edam Nederland BV

Ambachtstraat 4, 1135 GG  EDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.