..........
shadow_fix

Planmatig onderhoud

Over zoveel jaar? Dan leef ik waarschijnlijk toch niet meer.

Vaak is dit de eerste opmerking die wij bij veel vergaderingen horen als er gesproken wordt over het meerjaren onderhoudsplan (MJOP).
Bij een VvE - waarbij de belangrijkste doelstelling is om gezamenlijk je complex op een goede manier te onderhouden - komen verschillende vormen van onderhoud aan bod.


Van klachten en storingen tot het uitvoeren van contractonderhoud. In deze column willen wij stil staan bij het meerjaren onderhoud of zoals wij dit liever noemen, het planmatig onderhoud.
Vanaf de start van ons bedrijf, is onze visie om op basis van een plan het planmatig onderhoud uit te voeren en hiervoor te sparen. In dit plan worden de toekomstige uitgaven voor vervanging van dak, lift en de overige elementen van het complex vastgelegd. Het plan heeft als doel om op de juiste momenten het onderhoud uit te voeren en ervoor te zorgen dat de benodigde middelen aanwezig zijn. Per slot van rekening moet er ook betaald worden. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Voor enkele verenigingen wordt inmiddels een zogenaamd “groen” MJOP opgesteld. Hierbij zijn er ook subsidiemogelijkheden.

Indien voor uw VvE het Modelreglement 2006 van toepassing is het bij akte geregeld en sinds kort is bij wet “verbetering van VvE’s” vastgelegd dat u een onderhoudsplan moet opstellen of een % van de herbouwwaarde jaarlijks voor groot onderhoud moet reserveren.
Tijdens iedere algemene ledenvergadering is het planmatig onderhoud een vast agendapunt. Het is van groot belang dat uw complex in de juiste staat onderhouden wordt en er altijd naar de toekomst wordt gekeken. Hierdoor komt de VvE niet voor verrassingen te staan. Het plan helpt u daarbij. Vervolgens kunt u na goedkeuring van de ledenvergadering de werkzaamheden op een efficiënte en effectieve manier laten uitvoeren.

VT2000 heeft alle kennis in eigen huis om voor uw VvE het plan op te stellen en de volledige bouwbegeleiding uit te voeren. Hiermee bent u verzekerd van een goed product en kunt u volledig ontzorgd worden.
Wij hopen dat uw VvE ook een gedegen plan heeft zodat uw appartement goed wordt onderhouden en er geen extra bijdragen nodig zijn.

Toke Ragetlie - VT2000
T: 085-0410500
I: www.vt2000.nl

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam