Dit zijn de beste manieren om muizen te bestrijden

Muizen zijn dieren die zich heel makkelijk aanpassen. Zij kunnen daardoor in vele verschillende leefomgevingen overleven.

Gepubliceerd: 28 juni 2017

In de omgeving waar mensen wonen gedijen muizen zelfs extreem goed. De kans is daarom groot dat je een keer in een huis of appartement met muizen geconfronteerd wordt. Dit komt onder andere omdat zij in deze omgeving meer dan genoeg voedsel kunnen vinden. Bovendien zijn de knaagdieren in een woning beschut van de weerselementen. Het is een perfecte leefsituatie waardoor muizen zich in een zeer snel tempo voort kunnen planten. Voordat er sprake is van een muizenplaag in huis moet tot actie overgegaan worden door de muizen te bestrijden. Dit kan je het beste op de volgende manieren doen.

Muizenvallen plaatsen

De meest bekende bestrijdingsmethode voor muizen is het plaatsen van vallen. Dit is ook best een effectieve methode van muizen bestrijden. Muizenvallen zijn er in twee verschillende soorten. Zo zijn er vallen die de muis doden en andere soorten waarbij je de muizen levend kunt vangen. Het beste plaats je de muizenvallen op de plekken waar je muizenkeutels hebt zien liggen. Dat zijn duidelijk plekken waar de muizen langskomen op zoek naar voedsel. Het is wel noodzakelijk om de muizenvallen regelmatig te legen en opnieuw te plaatsen om ervoor te zorgen dat je alle muizen in huis hebt bestreden.

Muizen met gif bestrijden

Een meer effectieve manier van muizen bestrijden is met behulp van gif. Dit is meestal de wijze van bestrijden die de ongediertebestrijder besluit te hanteren. Muizenvergif is een speciaal gif dat de muizen opeten en hier vervolgens spoedig aan sterven. Het bestrijden met gif is effectief omdat de muizen het gif ook mee naar hun nest nemen. Daardoor zullen ook de jongen hiervan eten en dit niet overleven. Het is de meest snelle manier om van een gehele muizenfamilie af te komen.

Een kat op muizen laten jagen

Tevens een goed idee kan zijn om een kat in huis te nemen en deze op de muizen te laten jagen. Het is een vorm van de natuur zijn gang laten gaan. Een probleem is wel dat niet alle katten die als huisdieren gehouden worden de behoefte hebben om achter muizen aan te gaan. Heb je een kat gevonden die dit wel doet dan kan het een effectieve manier van muizen bestrijden zijn. Je kan in ieder geval aan het gedrag van de kat zien of er nog muizen in huis aanwezig zijn.

Bron: debestrijdingsbrigade.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.