Waarde van kennisdeling

Communicatie is het aspect dat het onderscheid maakt tussen succes en falen. Het stroomlijnen van communicatie, het verbinden van partijen en het organisere

Geplaatst door: Perfect Gebouwenbeheer

Waarde van kennisdeling

Communicatie is het aspect dat het onderscheid maakt tussen succes en falen. Het stroomlijnen van communicatie, het verbinden van partijen en het organiseren van processen, zijn kerntaken van de ketencoach. Daarnaast moet hij of zij zorgen dat er ook waarde uit de ketensamenwerking wordt gehaald. Waarde in de zin van efficiënter bouwen, maar ook waarde voor de ketenpartijen om kennis te delen. De ketencoach is de verbinder en de regisseur in het proces.

Ik zie een aantal ontwikkelingen in de bouwketen, er ontstaan diverse goede initiatieven, maar ik zie ook veel partijen die veel en hard roepen, maar vervolgens helemaal niets doen. Iedereen heeft momenteel zijn mond vol van ketensamenwerking, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Allemaal mooie woorden, maar wat levert dit nu echt op? Is het authentiek of een kwestie van zo hard mogelijk roepen tot je er zelf in gaat geloven? Ketensamenwerking betekent anders denken, een andere rol aannemen en vooral vertrouwen in elkaar hebben. Kunnen we dat vertrouwen aan elkaar geven? Willen we dat? Ik denk dat het kan, maar bovenal is het een kwestie van durven doen.

Heb lef en durf te veranderen

Bouw Advies Instituut - Perfect Bouwbegeleiding - Wiljan Jansen

Bedrijvengids Geplaatst door
Perfect Gebouwenbeheer

Perfect Gebouwenbeheer

Karbeel 18, 5421 BR  Gemert

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.